Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter

Postat de panacris in Ciorbe
6 Aug 2013 | 6392 vizualizari
Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter

Testul de anduranță a continuat chiar dacă s-a terminat concursul!;) Cât mai pot, supun oala minunată le teste;)

Ingrediente

  • carne de vită cca. 400 g.,
  • legume pentru borș românesc congelate cca. 400 g,
  • sare iodată,
  • borș Magic 2 linguri,
  • verdeață ( pătrunjel, leuștean și coriandru) cca. 2 linguri,
  • iaurt grecesc cca. 4 linguri,
  • ouă 2 bucați.

Mod de preparare

Am plecat de la rețeta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-pui-cu-tarhon-in-vas-zepter-38096.html dar am deviat și am folosit carnea de vită, ce mereu îmi dă emoții, că nu se va găti bine!;) 

Nutriţioniştii ne recomandă să consumăm cel puţin odată pe săptămână acest tip de carne roşie. Pe lângă faptul că este cu mult mai slabă decât cea de porc (exceptând cotletul), specialiştii spun că are cea mai mare cantitate de substanţe nutritive dintre toate alimentele bogate în proteine. Are fier, situându-se pe locul trei în topul produselor care conţin această subtanţă minerală, după cereale şi seminţe. De asemenea, este cea mai bună sursă de vitamina B12, vitamina B6 Niacina şi Riboflavin, având, totodată, şi un conţinut ridicat de creatină, substanţă care ajută la dezvoltarea corespunzătoare a sistemului muscular. Nu lipsesc nici minerale ca zinc, seleniu, fosfor, potasiu, magneziu, sodiu, cupru, acid linoleic conjugat, substanţe foarte importante pentru organism.

Se pune carnea de vită la fiert, cca. 15  minute, acoperit, apoi se aruncă apa, se spală carnea și se pune cu apă curată din nou la fiert (se pune cca. 1000 ml apă, atenție când se gătește în minunatul vasul Zepter nu există evaporare).  După ce se ajunge la punctul de fierbere, se adaugă legumele congelate, se acoperă, apoi se lasă la fiert la foc mediu, până ce acul de pe indicatorul Termocontrolului, ajunge, la jumătate zonei verzi, se ridică capacul se asezonează de sare, apoi se acoperă și se oprește focul.(Ciorba continuă să se prepare chiar dacaă focul este oprit, asta datorită căldurii acumulate la baza vasului).
După cca.  jumătate de oră se dă din nou drumul la foc, se  adaugă cele 2 linguri de borș Magic și  verdeața tocată mărunt.  Apoi se dă un clocot, se oprește focul, se lasă aproximativ 10 minute să se “linisteașcă” și se  drege ciorba cu două gălbenușuri amestecate cu iaurt. Se servește fierbinte cu ardei iute;) Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Postat de Oana

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu rosii pasate si leustean verde

Postat de Valclaudia

Ciorba de perisoare cu rosii pasate si leustean verde

Ceapa verde se curata, se spala si se taie bucatele. Punem ceapa la sotat in doua linguri de elei alaturi de semintele de mustar. Adaugam zarzavatul din borcan, rosiile pasate, foaia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2013, 20:10
vreau o portie
la 06.08.2013, 20:12
la 06.08.2013, 20:14
Buna ciorbita
la 06.08.2013, 20:14
Bya, te aștept cu drag, că doar eu mă lupt cu ciorbița
la 06.08.2013, 20:16
vin vin

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking