Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
1 Dec 2013 | 3238 vizualizari
Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin

Din marele cocoș, am pus și de o friptură inedită!

Ingrediente

  • pulpe și piept de cocoș,
  • ghebe murate de la AnyCostescu cca. 500 g,
  • vin roșu de țară cca. 300 ml,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • cimbru,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ceapă roșie 1 bucată,
  • usturoi 1 căpățână,
  • slănină afunată cca. 100 g

Mod de preparare

Carnea de cocoș se fierbe inițial în oala subpresiune, cu apă și mirodenii cca. 30 de minute după ce fluieră. După ce se potolește vasul și numai fluieră, se deschide capacul, se scoate carnea ( zeama se păstrează și se pune la congelat, este un excelent ”consome de cocoș” !), se așează într-o tavă termorezistentă, se adaugă slănina tăiată bucățele pentru a se frăgezi, usturoiul curățat și mărunțit, cepele curățate și feliate, ciupercile și vinul. Se asezonează de sare, piper și cimbru. Se acoperă și se dă la gătit, în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute. In funcție de ”vârsta” cocoșului se mai lasă sau nu la gătit. Friptura se servește cu piure de cartofi și salată de sezon, în cazul nostru ardei kapia copți;) Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu

Postat de ANCA

Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu

Pentru friptura am folosit pieptul si pulpele cocosului (restul merge la o ciorbita cu bors si leustean), pe care le-am fiert intai la oala cu presiune cca 20 min, de cand a inceput oala sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2013, 19:01
bun bun
la 01.12.2013, 19:03
la 01.12.2013, 19:03
la 01.12.2013, 19:04
buuuna!
la 01.12.2013, 19:07
Delicioasa mancarica!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking