Ingrediente
- pulpe și piept de cocoș,
- ghebe murate de la AnyCostescu cca. 500 g,
- vin roșu de țară cca. 300 ml,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- foaie de dafin 1 bucată,
- cimbru,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- ceapă roșie 1 bucată,
- usturoi 1 căpățână,
- slănină afunată cca. 100 g
Mod de preparare
Carnea de cocoș se fierbe inițial în oala subpresiune, cu apă și mirodenii cca. 30 de minute după ce fluieră. După ce se potolește vasul și numai fluieră, se deschide capacul, se scoate carnea ( zeama se păstrează și se pune la congelat, este un excelent ”consome de cocoș” !), se așează într-o tavă termorezistentă, se adaugă slănina tăiată bucățele pentru a se frăgezi, usturoiul curățat și mărunțit, cepele curățate și feliate, ciupercile și vinul. Se asezonează de sare, piper și cimbru. Se acoperă și se dă la gătit, în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute. In funcție de ”vârsta” cocoșului se mai lasă sau nu la gătit. Friptura se servește cu piure de cartofi și salată de sezon, în cazul nostru ardei kapia copți;) Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|