Mâncărică de ghebe în sos de vin

Postat de ionix in Mancaruri de legume
7 Oct 2010 | 7847 vizualizari
Mâncărică de ghebe în sos de vin

Le-am primit pachet din Iasi :p

Ingrediente

  • 4-5 maini cu ghebe
  • 5-6 catei de usturoi
  • O ceapa mare
  • lingura cu pasta de gogosari
  • Un varf de lingura cu pudra de chilli
  • Doua linguri cu vin rosu demidulce
  • o lingura cu unt
  • Sare dupa gust

Mod de preparare

Ghebele se spala bine si se pun, in apa fierbinte care clocoteste, la fiert. Se lasa pana cand fierb bine, la foc iute.

Intre timp taie ceapa julien si usturoiul felii mai groase Cand ciupercile au fiert, se scurg de apa.

Punem untul la topit intr-o tigaie. Cand s-a topit untul, punem ceapa la calit si usturoiul. Lasam pana se inmoaie putin ceapa si apoi se pun ghebele. Se lasa pana se rumenesc putin ghebele. Se adauga pasta de gogosari si pudra de chilli iar apoi se mai lasa 5 minute. Adaugam vinul si lasam pana scade sosul. Punem sare dupa gust si oprim focul.

Se serveste cu ou prajit, mujdei si mamaliga.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de ghebe în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Postat de rocsi_1612

Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Spalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele. O taiati felii nu foarte subtiri. Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi...

Citeste continuarea

Dovlecel cu rosii si mozzarela

Postat de rocsi_1612

Dovlecel cu rosii si mozzarela

Spalam dovlecelul, il curatam si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Le saram iar apa ce o lasa o tamponam cu niste servetele.  Rosiile le spalam, scoatem cotoarele si le feliem....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2010, 10:44
baaaaaaaaai, sunt senzationala gata, am intrat in randul bucatarasilor senzationali... yuppiiii
la 07.10.2010, 10:49
Felicitari senzationalo!
la 07.10.2010, 10:51
mersi... de acum vorbim ca de la senzationala la senzationala, da?
la 07.10.2010, 10:52
Senzationalo, sper ca mai ai si pt mine o portie!!!!!!!!!!!!!!!!!
la 07.10.2010, 10:53
de unde ai luat ghebeeeee???

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking