Ciuperci Pleurotus in "blid" de mamaliga

Postat de burdulea56 in Mancaruri de post
11 Mar 2011 | 26337 vizualizari

Eu ador ciupercile, in special Pleurotus, care sunt carnoase si in perioda de post sunt hranitoare, prin continutul mare in proteine si amino-acizi, motiv pentru care au fost denumite “carnea padurii”. Este foarte important sa stim ca ele pot fi consumate si de diabetici prin aportul scazut de zaharuri. S-a demonstrat ca ciupercile au proprietati anticancerigene, antivirale, imunostimulatoare, ajuta la scaderea colesterolului, sunt o sursa naturala de vanadiu (cu rol in procesele de crestere si reproducere, reducerea glicemiei si formatiunilor tumorale). Deci o sumedenie de calitati care ne indeamna sa le consumam cat mai des. Sa nu uitam ca faraonii le considerau plante nemuritoare iar chinezii considera ca ciupercile intaresc nu numai organismul ci si sufletul. asadar va propun sa gatiti ,,Ciuperci Pleurotus in blid de mamaliga,,.

Inapoi la reteta

Comentarii (52)

la 26.03.2011, 16:34
la 26.03.2011, 22:44
Foarte buna e mai ales cu mamaliga
la 26.03.2011, 23:40
Inedita prezentare. Ciupercile sunt si preferatele mele.
la 04.04.2011, 21:49
Va multumesc, sunt bucuroasa ca va plac, unora ciupercile, altora mamaliga, insa impreuna sunt delicioase.
la 20.05.2011, 10:41
la 06.09.2012, 22:47
ispititoare aceasta mancarica...
la 06.12.2012, 21:58
Multumesc bucatarasi!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking