Ciuperci Pleurotus in "blid" de mamaliga
Postat de burdulea56 in Mancaruri de post
11 Mar 2011 | 26314 vizualizari
Eu ador ciupercile, in special Pleurotus, care sunt carnoase si in perioda de post sunt hranitoare, prin continutul mare in proteine si amino-acizi, motiv pentru care au fost denumite “carnea padurii”. Este foarte important sa stim ca ele pot fi consumate si de diabetici prin aportul scazut de zaharuri. S-a demonstrat ca ciupercile au proprietati anticancerigene, antivirale, imunostimulatoare, ajuta la scaderea colesterolului, sunt o sursa naturala de vanadiu (cu rol in procesele de crestere si reproducere, reducerea glicemiei si formatiunilor tumorale). Deci o sumedenie de calitati care ne indeamna sa le consumam cat mai des. Sa nu uitam ca faraonii le considerau plante nemuritoare iar chinezii considera ca ciupercile intaresc nu numai organismul ci si sufletul. asadar va propun sa gatiti ,,Ciuperci Pleurotus in blid de mamaliga,,.