Ciuperci umplute cu branzeturi, la gratar

Postat de vasimur in Mancaruri de legume
30 Ian 2019 | 3707 vizualizari
Ciuperci umplute cu branzeturi, la gratar

Ciupercile cu unt, telemea și cașcaval preparate la grătar, sunt foarte suculente și gustoase. Este o rețetă simplă și se prepară repede, cam în 25-30 minute sunt gata, pe grătarul electric, la temperatura cea mai mică! Ciupercile astfel pregătite sunt foarte apreciate indiferent dacă sunt gătite în cuptor sau la grătar. Eu am folosit doar pălăriile.

Ingrediente

  • 6 bucăți ciuperci Champignon, mari (cca 350-400 g)
  • 25-30 g unt
  • 50 g telemea răzuită
  • 65-70 g cașcaval răzuit
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • boia de ardei dulce (sau iute dacă vă place), după gust
  • 1 ceapă mică
  • verdeață de pătrunjel sau mărar, tocată mărunt

Mod de preparare

Putem folosi atât ciupeci albe, cât și brune. Îndepărtăm piciorușele și folosim doar pălăriile. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem. În fiecare pălăriuță presărăm puțină sare, boia și piper măcinat, după gust.

Dăm telemaua și cașcavalul prin răzătoarea mică. Cantitatea de unt, telemea și cașcaval este orientativă, în funcție de mărimea pălăriilor ciupercilor.  Tăiem ceapa foarte mărunt, la fel și verdeața de pătrunjel (sau mărar dacă doriți). Amestecăm cu o lingură, untul, telemeaua răzuită, verdeața și ceapa mărunțită și condimentăm, după gust. Punem din această compoziție în toate pălăriuțele, cu o linguriță iar deasupra, cașcaval răzuit. 

Punem ciupercile umplute, pe grătarul (eu am folosit grătar electric cu capac) deja încins și le lăsăm până ce se înmoaie și se topește cașcavalul. În acest moment ciupecile sunt gata! Nu le lăsăm prea mult, maxim 20 minute, ca să nu se usuce și să rămână suculente.

Sunt extraordinar de bune, îmbinând dulceața ciupercilor cu gustul untului și a cașcavalului topit! Sunt fragede, suculente și gustoase! Se pot servi ca aperitiv sau garnitură alături de legume la grătar sau friptură.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu branzeturi, la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de ciuperci cu mamaliga

Postat de Oana

Tocanita de ciuperci cu mamaliga

Mai intai toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le in uleiul si untul topit, intr-o tigaie mai adanca. Taie apoi ciupercile in cuburi si pune-le peste ceapa. Lasa sa fiarba 5 minute si...

Citeste continuarea

Fasole alba si rosie cu bacon

Postat de rocsi_1612

Fasole alba si rosie cu bacon

Morcovul si radacina de patrunjel, le decojiti si le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa verde o taiati rondele. Fasolea alba si rosie le scurgeti bine de zeama. Intr-o cratita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2019, 20:25
la 30.01.2019, 21:15
la 30.01.2019, 21:22
Tare bune au mai fost...!
la 30.01.2019, 23:01
la 31.01.2019, 09:23
O bunatate!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking