Ingrediente
- 6 bucăți ciuperci Champignon, mari (cca 350-400 g)
- 25-30 g unt
- 50 g telemea răzuită
- 65-70 g cașcaval răzuit
- sare, după gust
- piper, după gust
- boia de ardei dulce (sau iute dacă vă place), după gust
- 1 ceapă mică
- verdeață de pătrunjel sau mărar, tocată mărunt
Mod de preparare
Putem folosi atât ciupeci albe, cât și brune. Îndepărtăm piciorușele și folosim doar pălăriile. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem. În fiecare pălăriuță presărăm puțină sare, boia și piper măcinat, după gust.
Dăm telemaua și cașcavalul prin răzătoarea mică. Cantitatea de unt, telemea și cașcaval este orientativă, în funcție de mărimea pălăriilor ciupercilor. Tăiem ceapa foarte mărunt, la fel și verdeața de pătrunjel (sau mărar dacă doriți). Amestecăm cu o lingură, untul, telemeaua răzuită, verdeața și ceapa mărunțită și condimentăm, după gust. Punem din această compoziție în toate pălăriuțele, cu o linguriță iar deasupra, cașcaval răzuit.
Punem ciupercile umplute, pe grătarul (eu am folosit grătar electric cu capac) deja încins și le lăsăm până ce se înmoaie și se topește cașcavalul. În acest moment ciupecile sunt gata! Nu le lăsăm prea mult, maxim 20 minute, ca să nu se usuce și să rămână suculente.
Sunt extraordinar de bune, îmbinând dulceața ciupercilor cu gustul untului și a cașcavalului topit! Sunt fragede, suculente și gustoase! Se pot servi ca aperitiv sau garnitură alături de legume la grătar sau friptură.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu branzeturi, la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|