Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Postat de privatelaura in Mancaruri de legume
25 Iun 2018 | 13030 vizualizari
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.  

Ingrediente

  • 1 kg galbiori
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • usturoi
  • ulei
  • 400 gr smantana
  • 150 - 200 ml apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie.

Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie.
Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei presati de usturoi, un morcov ras. Se adauga galbiorii, se lasa sa se rumeneasca putin si sa inceapa sa lase zeama.

Se adauga 400 ml de smantana grasa, eventual si o canita cu apa. Se potriveste gustul cu sare, piper. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se opreste focul, se presara putin usturoi tocat, patrunjel verde tocat marunt si se acopera totul timp de 10 minute, cat rasturnati si mamaliguta fierbinte pe un platou de lemn. 
Pofta buna! ðŸ˜‹ðŸ˜‹

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă reÈ›etă de Paste cu sos Gorgonzola È™i muÈ™chi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Ghiveci de legume

Varza se spala si se taie fasii subtiri. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri. Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici. Castravetele...

Citeste continuarea

Chiftelute din legume

Postat de xana

Chiftelute din legume

Dovleacul fara coaja si taiat in bucati se pune la fiert pentru cca 20 de minute, apoi il zdrobim cu o furculita. Ceapa taiata marunt se caleste in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2018, 20:20
buna buna
la 25.06.2018, 20:25
Grozava!!
la 25.06.2018, 20:34
Foarte faina, desi nu am mancat niciodata galbiori! O astfel de tocanita am facut si eu astazi, doar ca am folosit hribi!
la 25.06.2018, 20:34
Nu-mi place!
la 25.06.2018, 20:47
tare buna!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking