Ciuperci umplute cu hering si legume

Postat de rocsi_1612 in Peste
12 Dec 2015 | 3257 vizualizari
Ciuperci umplute cu hering si legume

O reteta foarte buna pentru cei care tin post in aceaste zile si este dezlegare la peste. Sunt potrivite pe un platou cu gustari, pentru cei dragi cat si pentru musafiri. Se fac asa de usor, sunt bune, ce sa vrei mai mult?

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci mai maricele
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 6 rosii cherry
  • 150 gr rosii decojite
  • 1 cutie hering in ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 1 lingura sos de legume
  • 1 lingurita rasa ierburi de provence

Mod de preparare

Spalam ciupercile, le scoatem cozile si le punem pe un platou cu gura in jos pentru a se scurge de apa.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete.
Rosiile cherry le taiem in sferturi iar cele decojite le tocam.
Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, morcovul si rosiile cherry, le inabusim 2-3 minute.
Maruntim si cateva codite si le adaugam.
Punem 3/4 de cana de apa, lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a scazut pe jumatate, punem rosiile decojite si sosul de legume.
Dupa ce a scazut bine lichidul, tragem tigaia de pe foc, presaram sare si piper.
Bucatile de hering le scurgem de ulei, le tamponam cu niste servetele si le taiem bucatele.
Punem pestele peste legumele scazute, dar si patrunjelul verde tocat.

Asezam ciupercile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le umplem.
Presaram ierburi de provence si turnam putina apa in tava.

Bagam ciupercile in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 40-50 de minute.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le asezam pe un platou si servim!
Pofta buna!

PS: Daca nu le faceti pentru zilele in care este post si dezlegare la peste, puteti adauga si un ou in umplutura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu hering si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Platica cu rosii

Postat de mihaelar63

Platica cu rosii

Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust. Se sareaza, interior - exterior, cu...

Citeste continuarea

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Postat de comanligia

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste. Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2015, 21:22
O reţetă numai bună pentru mine. De fapt, care reţetă nu-i bună pentru mine, nu? )
la 12.12.2015, 21:25
Ce idee faina!
la 12.12.2015, 21:29
Padre, pentru tine este totul bun. Ce de retete noi as face daca ai fi mai aproape de mine, ca esti bun pentru experimente culinare ))
la 12.12.2015, 21:29
Meri, multumesc
la 12.12.2015, 21:33
Bune ciuperci!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking