Ingrediente
- 500 grame de ciuperci champignons, mari
- 100 grame de șuncă (mușchi file...)
- 100 grame cașcaval răzuit (emmentaler, parmezan...)
- 50 grame de unt
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel (pentru decor)
Mod de preparare
Mai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește.
Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe uscat de pielițe și de lamele, având grijă să nu se rupă. Apoi se spală rapid ciupercile curățate și se lasă să se scurgă bine de apă.
Se condimentează ciupercile cu sare și piper, după care se ung cu unt.
Se umplu ciupercile cu cașcaval răzuit și șuncă, după care se pun pe un grill, uns în prealabil cu puțin ulei. Se prepară ciupercile la foc mic, până ce se înmoaie, iar cașcavalul se topește.
Atunci se iau ciupercile umplute cu o paletă, se pun pe farfurii, se decorează cu pătrunjel tocat pregătit în prealabil și se servesc cel mai bine cu pâine toast, prăjită și rumenită frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|