Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
25 Mai 2021 | 4115 vizualizari
Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill

Când am văzut zilele trecute la supermarket niște ciuperci champignons, mari cât palma, mi-am zis că a venit momentul să fac ceva ce-mi propusesem de mult timp: ciuperci umplute cu șuncă și cașcaval, preparate la grill, sau pe grătar. Nu a durat mult și pe masă am avut acest aperitiv minunat, cu un gust deosebit. Motiv suficient să mai repet rețeta, cât de curând...

Ingrediente

  • 500 grame de ciuperci champignons, mari
  • 100 grame de șuncă (mușchi file...)
  • 100 grame cașcaval răzuit (emmentaler, parmezan...)
  • 50 grame de unt
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel (pentru decor)

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește.

Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe uscat de pielițe și de lamele, având grijă să nu se rupă. Apoi se spală rapid ciupercile curățate  și se lasă să se scurgă bine de apă.

Se condimentează ciupercile cu sare și piper, după care se ung cu unt.

Se umplu ciupercile cu cașcaval răzuit și șuncă, după care se pun pe un grill, uns în prealabil cu puțin ulei. Se prepară ciupercile la foc mic, până ce se înmoaie, iar cașcavalul se topește. 

Atunci se iau ciupercile umplute cu o paletă, se pun pe farfurii, se decorează cu pătrunjel tocat pregătit în prealabil și se servesc cel mai bine cu pâine toast, prăjită și rumenită frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume daneze cu spanac

Postat de panacris

Legume daneze cu spanac

Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele...

Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de mitinita

Vinete umplute

Vinetele se taie in doua si se scobeste miezul. Se spala legumele si se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul gras, miezul de vinete si se condimenteaza cu cimbru, marar si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 26.05.2021, 06:32
tare bune
la 26.05.2021, 08:09
ideale pentru aperetive la mese festive si nu numai.
la 26.05.2021, 08:15
la 26.05.2021, 08:19
Mulțumesc frumos, Claudia!
la 26.05.2021, 08:19
Ai dreptate, Ksenya, la asta m-am gândit și eu...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking