Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
25 Mai 2021 | 4079 vizualizari
Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill

Când am văzut zilele trecute la supermarket niște ciuperci champignons, mari cât palma, mi-am zis că a venit momentul să fac ceva ce-mi propusesem de mult timp: ciuperci umplute cu șuncă și cașcaval, preparate la grill, sau pe grătar. Nu a durat mult și pe masă am avut acest aperitiv minunat, cu un gust deosebit. Motiv suficient să mai repet rețeta, cât de curând...

Ingrediente

  • 500 grame de ciuperci champignons, mari
  • 100 grame de șuncă (mușchi file...)
  • 100 grame cașcaval răzuit (emmentaler, parmezan...)
  • 50 grame de unt
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel (pentru decor)

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește.

Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe uscat de pielițe și de lamele, având grijă să nu se rupă. Apoi se spală rapid ciupercile curățate  și se lasă să se scurgă bine de apă.

Se condimentează ciupercile cu sare și piper, după care se ung cu unt.

Se umplu ciupercile cu cașcaval răzuit și șuncă, după care se pun pe un grill, uns în prealabil cu puțin ulei. Se prepară ciupercile la foc mic, până ce se înmoaie, iar cașcavalul se topește. 

Atunci se iau ciupercile umplute cu o paletă, se pun pe farfurii, se decorează cu pătrunjel tocat pregătit în prealabil și se servesc cel mai bine cu pâine toast, prăjită și rumenită frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu sunca si cascaval, la grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciuperci sote II

Postat de Ela68

Ciuperci sote II

Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa  se taie julienne si se pune la calit in unt, adaugand apoi morcovii.  Se mai lasa putin si se pun ciupercile curatate, spalate si taiate...

Citeste continuarea

Chiftele din naut sau Falafel

Postat de andaoana

Chiftele din naut sau Falafel

Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta . Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt. Intr-un castron mai mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2021, 06:32
tare bune
la 26.05.2021, 08:09
ideale pentru aperetive la mese festive si nu numai.
la 26.05.2021, 08:15
la 26.05.2021, 08:19
Mulțumesc frumos, Claudia!
la 26.05.2021, 08:19
Ai dreptate, Ksenya, la asta m-am gândit și eu...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking