Ingrediente
- 500 gr mazare congelata
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 2 rosii din conserva
- 1 pahar suc de rosii
- 2 linguri concentrat de rosii
- 150 gr bacon
- 4 carnati proapeti (pentru gratar)
- 4 oua
- ulei de masline,
- sare, piper, 2 foi de dafin, cateva frunze de menta
- 1 pahar supa de carne
- sos picant
Mod de preparare
Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta de rosii, sucul de rosii si mazarea.
Dupa 2-4 minute turnam supa de carne peste mazare, lasam sa fiarba, apoi punem capacul. Aveti grija sa nu scada mult sosul, adaugand din cand in cand apa.
Intre timp punem pe gratar carnatul proaspat si il rumenim bine pe toate partile. Dupa 15 minute de fiert mazarea, adaugam si carnatii peste mazare; cand totul e moale si fiert si sosul consistent, spargem ouale in 4 cuiburi facute, presaram cu cateva frunze de menta si punem capacul. Dupa 2 minute stingem focul si lasam sa se odihneasca cateva minute inainte de a servi.
Puneti sos picant daca va place, eu am de casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu ochiuri de ou si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|