Mazare cu ochiuri de ou si carnati

Postat de cristeena20 in Mancaruri de legume
22 Feb 2020 | 2906 vizualizari
Mazare cu ochiuri de ou si carnati

Imi place mutl mancarea gatita in vase de lut si de data asta am incercat sa gatesc mazare cu oua si carnati-un deliciu-am vrut neaparat sa impartasesc cu voi reteta mea-noua asa ne place mutl mazarea.

Ingrediente

  • 500 gr mazare congelata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 rosii din conserva
  • 1 pahar suc de rosii
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 150 gr bacon
  • 4 carnati proapeti (pentru gratar)
  • 4 oua
  • ulei de masline,
  • sare, piper, 2 foi de dafin, cateva frunze de menta
  • 1 pahar supa de carne
  • sos picant

Mod de preparare

Am pus oala de lut (Tajine) la incalzit cu ulei de masline si am adaugat ceapa tocata marunt, morcovul cubulete, baconul cuburi si apoi rosiile tocate marunt. Amestecam si adaugam dafinul, pasta de rosii, sucul de rosii si mazarea.

Dupa 2-4 minute turnam supa de carne peste mazare, lasam sa fiarba, apoi punem capacul. Aveti grija sa nu scada mult sosul, adaugand din cand in cand apa.

Intre timp punem pe gratar carnatul proaspat si il rumenim bine pe toate partile. Dupa 15 minute de fiert mazarea, adaugam si carnatii peste mazare; cand totul e moale si fiert si sosul consistent, spargem ouale in 4 cuiburi facute, presaram cu cateva frunze de menta si punem capacul. Dupa 2 minute stingem focul si lasam sa se odihneasca cateva minute inainte de a servi. 

Puneti sos picant daca va place, eu am de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu ochiuri de ou si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

Postat de simona72

Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

Se curata conopida in buchetele si se fierbe la stimer aproximativ 20 minute, pana se inmoaie. Se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu sare, fulgi de chili rasniti si cimbru uscat....

Citeste continuarea

Orez cu muschiulet si mazare

Postat de mihaelar63

Orez cu muschiulet si mazare

 Taiati muschiuletul cuburi. Scoateti mazarea la decongelat. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu muschiuletul taiat cuburi. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2020, 18:56
Interesant! Nu am combinat niciodata ouale cu mazarea, dar cred ca e bun
la 22.02.2020, 19:09
E tare buna! Am mancat cu oua ochiuri dar prajite separat! Buna ideea!
la 22.02.2020, 19:11
la 22.02.2020, 19:34
la 22.02.2020, 20:47

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking