Ciuperci umplute (la cuptor)

Postat de Lia1 in Mancaruri de post
30 Iul 2014 | 18689 vizualizari
Ciuperci umplute (la cuptor)

Pentru preparare, am combinat doua retete: metoda dintr-o revista si umplutura am retinut-o de la Irina (hugs). Neinsotite de carne, pot face parte dintr-un meniu de dieta, din categoria "healthy foods" si satioase.

Ingrediente

  • 12 ciuperci champignon mari
  • 1 ardei gras mic sau 1/2 mare
  • 2 fire de usturoi verde sau in lipsa 5-6 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • Câteva fire de patrunjel
  • câteva fire de marar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingura de ulei + inca putin pentru stropit ciupercile
  • mujdei de usturoi pentru servit

Mod de preparare

1. Preincalzesti cuptorul la 220grd.

2. Pregatesti tava de aragaz cea incapatoare acoperind-o cu hartie de copt, fara sa ungi nimic.

3. Speli ciupercile, le scoti coditele pe un tocator si apoi pui palariile la scurs cu gura in jos.

4. Dupa ce s-au scurs de apa, asezi 10 ciuperci în tava cu fata în jos si le dai la cuptor la 220 grade C pentru 10 minute.  Intr-o tigaie in care se afla legumele de la pasul urmator, scurgi sucul lasat în tava de ciuperci si le întorci cu fata în sus.

5. In timp ce ciupercile sunt la cuptor, toci maruntel coditele plus restul de doua ciuperci si amesteci cu verdeturile tocate, usturoiul strivit si condimentele. Incingi o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei, la foc moderat. Sotezi legumele cam 5-7 minute, sau pana scade sucul de la ciuperci.

6. Sunt gata si ciupercile din cuptor. Sucul il scurgi in tigaie, nu trebuie sa ramana in tava.

7. Umpli palarioarele ciupercilor din tava cu amestecul de mai sus. Ciupercile le stropesti cu putin ulei (eu folosesc un pulverizator). 

8. Le dai la cuptorul deja incins la 220 grade C pentru 15-20 de minute. 

9. Le servesti calde celor de la masa, cu mujdei de usturoi si pâine prajita.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mini ciuperci la cuptor cu branza de burduf

Postat de mihaelar63

Mini ciuperci la cuptor cu branza de burduf

 Ciupercile se spala si se feliaza. Gogosarul se feliaza si el . Chorizo se taie in jumatati de rondele . Se  pun toate intr-un vas de ceramica termorezistenta ....

Citeste continuarea

Ciuperci umplute, la cuptor

Postat de mirela0911

Ciuperci umplute, la cuptor

Ciupercile se curata, se spala rapid sub un jet de apa rece, apoi se pun la scurs. Ceapa se curata si se taie marunt. Slanina (cata doriti) se taie bucatele mici sau mai mari (dupa preferinte)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2014, 09:42
Primaaaaa,pot sa ma servesc in voie din bunatatile tale!
la 30.07.2014, 09:51
) ce simpatica ai fost! Dupa ce i-ai facut paguba Irinei, acum vii la mine. Bine, fie!
la 30.07.2014, 09:52
tare bune!
la 30.07.2014, 09:54
De obicei mănânc ciupercuţe în timpul posturilor, dar, când sunt făcute de altcineva, nu refuz nici acum.
la 30.07.2014, 09:56
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking