Ciuperci umplute si paine aburita

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
4 Mai 2013 | 4408 vizualizari
Ciuperci umplute si paine aburita

Zilele astea l-am trimis pe Bogdan(fiul meu) sa cumpere ciuperci,initial pt o ciulama, dar cum a venit cu niste ciuperci mari de gril, le-am facut umplute. Nu stiu ce stiti voi de painea asta aburita(pe eticheta scrie galuste),cumparate de la Lidl, dar mie imi aduce aminte de o excursie pe care am facut-o in Cehia(pe atunci Cehoslovacia) pe vremuri impreuna cu parintii(aveam vreo 16 ani). Nu le voi uita niciodata, nu am mai mincat ceva asa de pufos de atunci, acolo le-am servit cu o tocanita....Daca aveti cunostinte despre aceasta paine va rog sa-mi spuneti, am incercat sa o fac dupa o reteta luata de pe net , dar nu mi-a iesit...

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci mari pt gril
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 fileuri ansoa
  • 1 ceasca cus-cus
  • pt decor:
  • 3-4 feliute brinza brie sau feta
  • frunze de rucola

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul le spalam si le taiem rondele, apoi le calim in ulei de masline. Piciorusele de la ciuperci le spalam si le taiem marunt si le adaugam peste celelalte sa se caleasca. Adaugam feliile de ansoa taiate marunt, sare, piper si zeama de lamaie. Cus-cusul il fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj si-l adaugam peste legumele calite. Le amestecam pe toate sa se patrunda toate aromele, iar cu aceasta compozitie umplem palariile ciupercilor.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, iar pe fiecare ciuperca punem cite o bucatica de brinza brie (am avut eu), sau o alta brinza care se topeste. Le dam la cuptorul incins la 180 grade pt 30-40 minute.

Le servim ornate cu frunze de rucola, alaturi de painica aburita (galustele) pe care le-am facut pe aburi conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute si paine aburita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Balmos

Postat de mirela0911

Balmos

Dupa cum am spus, jantuiala trebuie sa fie acrisoara. Se pune jantuiala intr-o oala de 3 litri si se da la foc, nu direct pe flacara, cu plita dedesubt, altfel se va afuma. Cand incepe sa...

Citeste continuarea

Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

Postat de simona72

Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

Cartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2013, 14:07
bune bune
la 04.05.2013, 14:08
la 04.05.2013, 14:10
Ooooo...ce bunatate
la 04.05.2013, 14:11
ce bine arata! gata, vin la masa!
la 04.05.2013, 14:11
Ce buuuuuuuuun!!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking