Ingrediente
- 500 g cirese (cantarite cu tot cu samburi)
- 3 oua
- 130 g faina
- 75 g zahar
- 200 ml lapte
- zahar pudra
- unt pentru uns tava
Mod de preparare
Cireselor spalate li se scot samburii apoi le asezam in tava in care urmeaza sa coacem prajiturica. Preincalziti cuptorul la 190 grade.
Oualele le batem bine cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam faina si apoi laptele. Mixam bine pentru a evita formarea de cocoloase. Va rezulta un aluat moale, ca de clatite.
Compozitia rezultata o turnam in tava peste cirese.
Se coace pentru circa 20 minute. Cand s-a rumenit, scoateti tava din cuptor, presarati zahar pudra si mai bagati la cuptor pentru 10 minute.
Se serveste rece!
Serviti cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cireșe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|