Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100

Postat de Steffy in Prajituri
28 Iun 2014 | 3419 vizualizari
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100

Sunt incantata sa va prezint reteta mea cu nr.100!!! Multumesc Polianei pentru aceasta reteta. Este o prajitura racoritoare de vara si v-o recomand cu mare drag. Fiind un desert frantuzesc, este fin si delicios.

Ingrediente

  • 900 g cirese
  • 600 ml lapte
  • 400 g faina
  • 6 oua
  • 4 linguri smantana
  • 120 g unt + 30 g unt pentru uns tava
  • 220 g zahar
  • un praf de sare

Mod de preparare

Spalam bine ciresele si le scoatem samburii. Eu am achizitionat un aparat de plastic de scos samburii si m-a ajutat foarte mult.

Ungem cu unt o tava patrata de cuptor (30/30 cm) si asezam ciresele curatate.

Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si amestecam usor, apoi adaugam faina si omogenizam. Laptele il punem treptat pentru a nu obtine cocoloase. Amestecam continuu pana la omogenizare. La final punem untul topit si racit, si smantana. Vom obtine un aluat ca de clatite.

Turnam aluatul peste ciresele din tava. Introducem in cuptorul preincalzit (la 200 grade) pentru 40-45 minute. Dupa primele 20 minute, reducem temperatura la 180 grade. Prajitura este gata cand e bine inchegata.

Lasam clafoutis-ul la racit in tava, apoi il putem portiona dupa placere. De preferat sa il pastram la frigider si il consumam a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Tarta cu migdale si crema de nectarine

Postat de RuxyRux

Tarta cu migdale si crema de nectarine

Preparam blatul : Amestecam untul moale cu faina, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, amestecam bine, adaugam si oul batut cu apa rece si la sfarsit migdalele macinate. Facem un aluat pe...

Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu piersici

Postat de mirela0911

Desert prajitura pufoasa cu piersici

Piersicile se taie felii subtiri si se lasa sa se scurga. Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.06.2014, 18:55
Foarte buna !!!La cat mai multe retete delicioase
la 28.06.2014, 19:11
la 28.06.2014, 19:15
Felicitari si la mai mare! Foarte bun clafoutisul!
la 28.06.2014, 19:24
Bun desert! La cat mai multe retete!
la 28.06.2014, 20:03
E tare bun clafoutis-ul asta cu orice fructe! Felicitari pentru reteta cu nr 100!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking