Ingrediente
- 1 borcan compot de piersici
- 2 linguri afine
- 2 linguri strugurei
- 3 oua
- un varf de cutit sare
- 4 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 250 ml lapte
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 lingura unt pentru uns tava
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt.
Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc.
Spalam sub jet de apa afinele si strugureii si le punem in tava in asa fel incat sa fie peste tot (eu am folosit fructe congelate)
Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.
Obtinem un aluat ca cel de la clatite pe care il turnam peste fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu piersici, afine si strugurei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|