Tort de aniversare

Postat de diaconta in Torturi
9 Iul 2011 | 8592 vizualizari
Tort de aniversare

Tortul acesta a fost facut la rugamintea unei vecine care o sarbatorea pe soacra ei.Mi-a cerut asta cu mult drag,asa ca m-am straduit sa iasa ceva deosebit.Sper ca va fi pe placul invitatilor,mai ales ca are foarte multe fructe si o crema lejera cu iaurt.Imi pare rau ca pozele nu au fost prea reusite,recunosc ca nu ma prea pricep sa scot in evidenta aspectul preparatelor.Nu stiu daca voi reusi sa va prezint si sectiunea,dar in pozele intermediare am surprins putin si "interiorul " tortului.

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • O cana zahar
  • 5 linguri apa
  • O cana faina(plus o lingura daca este cazul)
  • Zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei
  • ½ praf de copt
  • Zahar vanilat

Crema de piersici

  • 1 iaurt 500 gr de piersici (Yogobella imi place mie,are si bucati de fructe)
  • 1 compot mare de piersici
  • 10gr gelatina fin maruntita(transparenta)
  • 200 ml frisca lichida

    Crema de visine

  •  
  • 1 iaurt 500 gr de visine(sau alt fruct)
  • 10 gr gelatina fin maruntita
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml sirop de compot sau apa

Pentru décor am folosit piersici,caise,coacaze rosii,afine,portocale,limetta,kiwi,visine,frisca si tort gelee transparent.

Mod de preparare

Blatul cu albusul oparit este foarte pufos si nu trebuie insiropat,de aceea mi s-a parut potrivit pentru o combinatie de crema fina si multe fructe.
Se separa ouale.Albusurile se bat cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma  care sta bat.Zaharul impreuna cu cele cinci linguri de apa  si zeama de lamaie se pun pe foc si se fierbe un sirop.Siropul fierbinte se pune peste albusuri mixand  in continuare.Spuma va deveni lucioasa si isi va pastra consistenta.Este momentul sa adaugam pe rand galbenusurile si zaharul vanilat.Adaugam incet cele trei linguri de ulei.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in spuma de oua,amestecand usor pentru ca spuma sa nu se lase.
Punem amestecul intr-o tava tapetata si dam la cuptor pentru 20 de minute.
Lasam blatul sa se raceasca si intre timp pregatim cele doua creme.

Crema de piersici

Frisca se bate spuma (se pune intaritor daca este cazul) dupa care se adauga iaurtul de fructe,amestecand in continuare cu mixerul.Gelatina se pune la hidratat in 100ml sirop de la compot,se pune la incalzit pana se topeste(nu trebuie sa fiarba) si se toarna peste amestecul de frisca cu iaurt,omogenizand bine compozitia.

Piersicile le vom taia bucati ,o parte le vom pune in crema,iar altele le vom folosi la ornat.

Crema de visine

Se prepara la fel ca si prima crema.

 Asamblare:

Pentru décor am folosit piersici,caise,coacaze rosii,afine,portocale,limetta,kiwi,visine,frisca si tort gelee transparent.
Taiem blatul in doua pe orizontala.
Se pune o folie in forma in care am copt blatul,punem un strat de crema de piersici,apoi piersicile taiate bucati si iar crema.Asezam primul blat.Apasam putin ca sa se aseze crema cat mai bine intre cele doua blaturi.
Punem crema de visine,tot asa alternand cu visine din compot(din acelea puse la pastrare pentru prajituri).Apoi cel de-al doilea blat.
Punem la frigider pana a doua zi,cand il rasturnam pe un platou si il ornam cu frisca si fructe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de aniversare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (89)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta tort aniversare 64 ani

Postat de Constelatialeu

Reteta tort aniversare 64 ani

Iata cum se prepara Reteta tort aniversare 64 ani Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu uleiul le-am omogenizat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si cirese

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si cirese

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am obtinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixerul si folosim un tel. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2011, 20:22
superb mia una imi place e foarte reusit
la 09.07.2011, 20:23
arata foarte bine..... sarbatorita va fi foarte incantata......si de aspect si cu siguranta si de gust.........
la 09.07.2011, 20:24
Madi,sper din toata inima sa rasplateasca gestul frumos facut de nora
la 09.07.2011, 20:24
Eduard multumesc
la 09.07.2011, 20:41
arata superb!si fotografiile sunt superbe.felicitari!

Vezi toate comentariile (89)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking