Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
23 Feb 2019 | 2525 vizualizari
Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca

Socca est o specialitate din regiunea franceza Nisa /Nice pe baza de faine de naut. O clatita sarata, crocanta, servita calda la coltul strazii la Menton, la Monaco si la Nice. https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/clatita-socca-la-cuptor.html

Ingrediente

  • 1 cana de faina de naut bio (150 g )
  • 380 g de apa (am preparat 400 g si am pus numai 380 g)
  • 4 linguri de ulei de masline de calitate
  • 1 lingurita sare fina
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.

Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel.

Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita fina.

Aluatul trebuie sa fie ca un lapte gras- un pic mai subtire decat aluatul de clatite.

Incalziti cuptorul in mod grill timp de 10 minute.

Ungeti o placa cu 3 linguri de ulei.

Dati-o la cuptor timp de 5 minute.

Scoateti placa si varsati compozitia pregatita.

Etalati-o uniform , trebuie sa aiba o grosime de 2 - 3 mm.

Dati la cuptor , sub grill.

Coaceti timp de 10 minute.

Verificati, totul depinnde de cuptor.

Trebuie sa fie crocanta si bine dorata chiar arsa un pic la suprafata.

Scoateti, taiati-o in portii si presarati piper deasupra.

O puteti servi simpla sau cu o garnitura: salata de vinete, sos de iaurt sau branza etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mousse de somon cu crema de branza Delaco

Postat de AlexTeacher

Mousse de somon cu crema de branza Delaco

Taie somonul felii subtiri si pune-l intr-un bol; Adauga marar deasupra urmat de crema de branza cu verdeturi, Delaco; Pune apoi fresh-ul de portocale, piperul si blendeaza totul;...

Citeste continuarea

"Goat Cheese Salad" - Salata cu branza de capra (pane)

Postat de Lia1

"Goat Cheese Salad" - Salata cu branza de capra (pane)

PREPARARE BRANZA PANE Felia de branza, care nu trebuie sa fie mai groasa de 1.5 cm ca sa se inmoaie (incercati si cu 1 cm poate se topeste mai mult la interior, nu stiu inca daca nu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2019, 19:17
la 23.02.2019, 19:19
la 23.02.2019, 19:46
Interesant
la 23.02.2019, 20:24
la 23.02.2019, 20:33
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking