Ingrediente
- 1 cana de faina de naut bio (150 g )
- 380 g de apa (am preparat 400 g si am pus numai 380 g)
- 4 linguri de ulei de masline de calitate
- 1 lingurita sare fina
- piper proaspat macinat
Mod de preparare
Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel.
Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita fina.
Aluatul trebuie sa fie ca un lapte gras- un pic mai subtire decat aluatul de clatite.
Incalziti cuptorul in mod grill timp de 10 minute.
Ungeti o placa cu 3 linguri de ulei.
Dati-o la cuptor timp de 5 minute.
Scoateti placa si varsati compozitia pregatita.
Etalati-o uniform , trebuie sa aiba o grosime de 2 - 3 mm.
Dati la cuptor , sub grill.
Coaceti timp de 10 minute.
Verificati, totul depinnde de cuptor.
Trebuie sa fie crocanta si bine dorata chiar arsa un pic la suprafata.
Scoateti, taiati-o in portii si presarati piper deasupra.
O puteti servi simpla sau cu o garnitura: salata de vinete, sos de iaurt sau branza etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|