Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
23 Feb 2019 | 2518 vizualizari
Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca

Socca est o specialitate din regiunea franceza Nisa /Nice pe baza de faine de naut. O clatita sarata, crocanta, servita calda la coltul strazii la Menton, la Monaco si la Nice. https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/clatita-socca-la-cuptor.html

Ingrediente

  • 1 cana de faina de naut bio (150 g )
  • 380 g de apa (am preparat 400 g si am pus numai 380 g)
  • 4 linguri de ulei de masline de calitate
  • 1 lingurita sare fina
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.

Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel.

Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita fina.

Aluatul trebuie sa fie ca un lapte gras- un pic mai subtire decat aluatul de clatite.

Incalziti cuptorul in mod grill timp de 10 minute.

Ungeti o placa cu 3 linguri de ulei.

Dati-o la cuptor timp de 5 minute.

Scoateti placa si varsati compozitia pregatita.

Etalati-o uniform , trebuie sa aiba o grosime de 2 - 3 mm.

Dati la cuptor , sub grill.

Coaceti timp de 10 minute.

Verificati, totul depinnde de cuptor.

Trebuie sa fie crocanta si bine dorata chiar arsa un pic la suprafata.

Scoateti, taiati-o in portii si presarati piper deasupra.

O puteti servi simpla sau cu o garnitura: salata de vinete, sos de iaurt sau branza etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel

Postat de merisor67

Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel

Alegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon. Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia...

Citeste continuarea

Tarta cu ton si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Tarta cu ton si mozzarella

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea. Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen. Il punem in folie de bucatarie si il dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2019, 19:17
la 23.02.2019, 19:19
la 23.02.2019, 19:46
Interesant
la 23.02.2019, 20:24
la 23.02.2019, 20:33
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking