Clatita din faina de naut cu ciuperci crocante si salata de fenicul cu masline

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
24 Mar 2018 | 2683 vizualizari
Clatita din faina de naut cu ciuperci crocante si salata de fenicul cu masline

Ingrediente

  • Pentru sosul de iaurt:
  • 1/2 cana iaurt integral
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita miere
  • sare, piper
  • Pentru salata de fenicul si masline:
  • 1/2 bulb fenicul, taiat julienne
  • 1/3 cana masline
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 lingurita de miere
  • sare, piper
  • Pentru clatita:
  • 1/2 cana lapte de migdale
  • 1/4 cana faina din naut
  • 2 oua mari
  • condimente la alegere (eu am folosit turmeric, piper Cayenne, coriandru, cumin si seminte de susan)
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, feliati
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat, ras
  • o mana mica de frunze de spanac/ stevie/ urzici etc (eu am folosit Cavalo nero)
  • 1/4 lamaie
  • 200 grame ciuperci proaspete, feliate sau rupte in bucati
  • 1-2 lingurite sos de soia dulce
  • seminte de susan

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adauga putina apa, daca este prea gros.

Se amesteca toate ingredientele pentru salata de fenicul si masline.

Intr-un bol, se amesteca laptele si faina. Se lasa 15 minute. Se adauga ouale si condimentele, sare si piper si se amesteca toate cu un tel.

Intre timp, se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si se soteaza usturoiul 2 minute. Se adauga ghimbirul si dupa 30 de secunde, verdeata (rupta in bucati si fara cotoare). Se gatesc 5 minute, amestecand frecvent. 

La final se adauga sare, piper si suc de lamaie. 

Intr-o tigaie antiaderenta, se incalzeste o lingura de ulei si se adauga toata compozitia pentru clatita. Se lasa sa se gateasca, la foc mediu spre mare 3 minute, pana cand baza devine aurie. Se intoarce si se mai lasa 3 minute. Se transfera pe o farfurie.

Se incalzeste restul de ulei in tigaie si se adauga ciupercile intr-un singur strat. Se lasa la gatit 3 minute, fara a le amesteca. Se intorc si se mai lasa 3 minute. La final, se adauga sare, piper si sosul de soia. 

Se unge clatita cu o parte din sosul de iaurt, apoi se adauga ciupercile crocante, verdeata, salata de fenicul si se stropeste cu sosul de iaurt ramas si seminte de susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita din faina de naut cu ciuperci crocante si salata de fenicul cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spanac cu smantana

Postat de RuxyRux

Spanac cu smantana

In 3 linguri ulei de masline se caleste usor ceapa toacata si usturoiul  zdrobit 1 minut se adauga spanacul congelat, zeama de lamaie si 100 ml apa si se pune capacul. Eu am facut mancarea...

Citeste continuarea

Ratatouille

Postat de cristeena20

Ratatouille

 - Ceapa se taie solzisori si se pune in tigaie la calit cu ulei de masline. Intre timp taiem fasii ardeiul si dupa 5 minute cat ceapa se inmoaie usor pe foc adaugam si ardeiul. Punem la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 14:30
la 24.03.2018, 16:42
la 26.03.2018, 09:26

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking