Coacem mai intai ardeiul, il curatam si il lasam intr-un vas sa isi lase sucul.
Ideea cu ardeiul copt mi-a venit pe moment, in timp ce ma pregateam sa fac o salata.
Intr-un bol, amestecam ouale cu sarea, adaugam uleiul, apoi iaurtul in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul si omogenizam compozitia.
Tocam ardeiul cubulete si il adaugam in bol, impreuna cu sucul rezultat, apoi adaugam patrunjelul tocat marunt.
Presaram putin piper si incorporam treptat faina.
Vom obtine un aluat mai gros decat cel pentru clatitele clasice pe care il lasam la odihnit 10 minute.
Conectam aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, asteptam sa ne avertizeze ledul indicator ca s-a incalzit si punem pe placuta inferioara, la mijloc, cate doua linguri din aluat.
Inchidem capacul si asteptam aprinderea ledului de avertizare.
Cu o spatula, transferam clatita pe un platou si o preparam pe urmatoarea.
Lasam clatitele sa se raceasca, apoi intindem peste ele cate un strat de branza si cate un file de somon, apoi le rulam si le dam la frigider, intr-un vas acoperit de preferinta, pana cand ne hoataram sa le servim.
Mie mi-au rezultat 8 clatite si am umpult decat patru cu crema de branza si somon, restul s-au evaporat calde. :)
Este foarte de efect acest aperitiv, iar Panini Maker Breville il face sa fie savurat cu multa dragoste.
Da, dragoste am zis, pentru ca nu ai cum sa nu te indragostesti de un asa asistent in bucatarie.