CLĂTITE BĂNĂȚENE

Postat de panacris in Dulciuri
15 Feb 2016 | 4549 vizualizari
CLĂTITE BĂNĂȚENE

Tot  e perioada clătitelor cu dragoste, într-o lună plină de iubire, așa că nu am rezistat și am prestat. Clătitele sunt un desert savurat de mic și mare. Pe lista de probat, tronează această minunată rețetă ;) Spre rușinea mea, deși m-am născut, am crescut și copilărit în Banat, nu am văzut, darmite gustat minunea astea de clătite ;) No, mai am și eu câteva lipsuri. Am tot căutat variante de rețete, pe gustul meu și am probat reteța propusă de Miha Simiuc;) Suprema deserturilor, de pe www.Bucataras.ro.  http://www.bucataras.ro/retete/clatite-banatene-697.html Mulțumesc Miha, clătitele s-au evaporat instant ;) P.S. Am tras cu ochiul și la rețeta de bază a lui Laura Laurențiu http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/deserturi-dulciuri-de-casa/clatite-banatene-sau-ca-la-ana-lugojana.html Recunosc, că l-am șantajat de Zmeul ce mic Robert, să facă baza, adică să prepare aluatul și mai ales să le prăjească, eu doar m-am jucat cu umpluturile ;)  

Ingrediente

  • Pentru clătite:
  • Ou 2 bucăți,
  • Apă minerală 500 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Sare un praf,
  • Făină albă de grâu cât cuprinde (cca. 100 g,)
  • Pentru umplutură:
  • Brânză de vaci 300 g,
  • Zahăr pudră 200 g,
  • Ou 1 gălbenuș,
  • Coajă de lămâie,
  • Esență de vanilie Dr. Oetker ½ linguriță,
  • Esență de lămâie Dr. Oetker ½ limhguriță,
  • Zahăr vanilinat Dr. Oetker 1 plic,
  • Stafide cca. 100 g.
  • Pentru crema de ouă:
  • Gălbenușuri de ou 4 bucăți,
  • Sare un praf,
  • Smântână de gătit 200 ml.
  • Pentru topping:
  • Albușuri de ou 4 bucăți,
  • Sare un praf,
  • Oțet ½ linguriță.

Mod de preparare

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute. Într-o tigaie specială pentru clătite se pune un strop de ulei, se lasă la încins, apoi se toarnă aluat, cât să umple tigaia și să fie un strat subțire (cca. 1 polonic mare de supă!), prăjindu-se pe ambele părți. Clătitele se cot pe o farfurie întinsă și se țin acoperite, cu altă farfurie, până ce se termină toate clătitele de prăjit.

Pentru crema de brânză: se amestecă brânza de vaci cu zahărul pudră, gălbenușurile, zahărul vanilinat, esențele, coaja de lămâie, stafidele, până ce se obține o cremă consitentă.

Clătitele se umplu cu crema de brânză, se împachetează ca și sarmalele, apoi se pun într-un vas termorezistent, eu am folosit formă de silicon, așa că nu a mai fost nevoie să ung forma ;).

Gălbenușurile se amestecă cu smântâna lichidă, până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste clătitele umplute. Apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 180 grade.

Între timp albușurile de ou se bat energic cu un praf de sare și oțet până se obține o spumă fermă. Albușurile se repartizează peste clătite, cu dosul linguri de supă, formați moațe, asta că să numai folosiți poșul ;) Apoi se introduce din nou lacuptor ptr cca. 20 de minute la 150 grade, până ce se rumenește bezeaua. Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "CLĂTITE BĂNĂȚENE" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert batoane energizante cu musli

Postat de rocsi_1612

Desert batoane energizante cu musli

Intr-un bol amestecati musli cu merisoare, semintele de in, fructele confiate si fulgi de porumb. Le omogenizati bine. Uleiul de cocos il topiti pe baie de aburi, pana devine lichid. Peste...

Citeste continuarea

Tort de clatite cu glazura de ciocolata si banane

Postat de Pungasa_Rogue

Tort de clatite cu glazura de ciocolata si banane

Glazura de ciocolata: Frisca lichida impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca. Clatite: Ouale, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2016, 19:21
Delicioase!
la 15.02.2016, 19:21
hopa a venit si reteta dupa ce am salivat pe facebook
la 15.02.2016, 19:23
>;d<
la 15.02.2016, 19:23
*
la 15.02.2016, 19:34
In apropiere de TM la Hanul Ana Lugojana se mananca clatite bune!! Sunt grozave ale tale!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking