Clatite banatene

Postat de postavaru in Dulciuri
5 Feb 2011 | 28358 vizualizari
Clatite banatene

Pentru cam am tot discutat despre clatitele banatene, si mi-a facut Gaby pofta, am hotarat sa fac si eu. Reteta o am de pe blogul Laurei Laurentiu. Au rezultat niste clatite foarte bune, iar Dragos a fost foarte incantat :).

Ingrediente

  • 8 clatite
  • 250 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g smantana dulce
  • 250 g zahar
  • stafide
  • unt pentru uns vasul

Mod de preparare

Facem clatitele dupa reteta obisnuita. (In cazul meu: oua, faina, zahar, apa minerala).
Mie mi-au intrat in tava 9 clatite, si erea pacat sa las locul gol :))
Preparam umplutura pentru clatite:

Branza de vaci o mixam cu un ou intreg, 1 plic de vanilie 50 g zahar.Dupa ce s-a omogenizat adaugam stafidele.


Umplem clatitele cu crema de branza, pliind marginile, ca sa nu iasa crema.
Ungem un vas termorezistent cu unt. Asezam clatitele in tava si ne apucam de preparat sosul de vanilie.


Separam cele 4 oua ramase. Galbenusurile le mixam cu 1 plic de vanilie si 80 g zahar. Adaugam apoi smantana si omogenizam.
Peste clatite punem bucatele de unt iar apoi turnam sosul.


Dam la cuptor, la 180 de grade, timp de 10 minute. Intre timp batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam apoi 120 g zahar si mixam pana devine lucioasa si zaharul s-a topit.


Scoatem tava din cuptor si montam bezeaua.
Mai dam la cuptor inca 10-20 de minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos
bezeaua.


Lasam sa se raceasca, portionam si mancam cu pofta. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Postat de panacris

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se...

Citeste continuarea

Desert clatite banatene

Postat de merisor67

Desert clatite banatene

Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de copt, un praf sare, aproximativ 500 gr faina. Mi-au iesit vreo 25...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2011, 15:09
bun
la 05.02.2011, 15:12
Multumesc Ligia. Chiar bune au iesit
la 05.02.2011, 15:53
ca bine zici ,,mincam cu pofta,,cind sint facute de altii
la 05.02.2011, 17:02
la 05.02.2011, 17:03
ce asi mai da o fuga pana la tine sa ma servesti si pe mine ......................

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking