Clatite bicolore cu crema de vanilie, mar si nuci caramelizate

Postat de Ina in Dulciuri
13 Feb 2016 | 5435 vizualizari
Clatite bicolore cu crema de vanilie, mar si nuci caramelizate

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite." Da, imi doresc un Panini Maker , drept pentru care va invit cu maaare drag sa testati aceste clatite senzationale :X  Umplutura este combinatia perfecta pentru orice pofticios . Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bune pot fi :)))

Ingrediente

Pentru compozitia de clatite :

  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • sare

sau:

  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • sare

Umplutura:

  • - Crema de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 5-6 picaturi de extract de vanilie
  • 120 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 2 oua
  • - nuci caramelizate
  • 90 g zahar
  • 80 g miez de nuca
  • - 1 mar mare

Mod de preparare

Punem faina într-un vas adanc ( pentru clatilele cu cacao punem faina impreuna cu cacaoa ) , formam un crater in mijlocul ei si spargem ouale . Adaugam un praf de sare peste oua si incepem sa amestecam cu telul para pana obtinem un amestec omogen. 

Adaugam uleiul, apoi laptele, putin cate putin, amestecand continuu pana ce tot lichidul este incorporat si obtinem un aluat fara cocoloase, de consistenta unei smantani proaspete. 

Stropim tigaia cu cateva picaturi de ulei si o incingem la foc mic. 

Luam cu polonicul din compozitia  de clatite si turnam in tigaia incinsa, pe care o tinem in cealalta mana si o rotim usor astfel incat  fundul tigaii  sa fie acoperit uniform .

Cand suprafata  se usuca  iar marginile se dezlipesc usor de peretii tigaii , intoarcem clatita pe partea cealalta ( eu le intorc cu mana, desi-mi reuseste destul de bine si partea cu clatita-n aer :))  ). 

Cu miscari circulare, miscam tigaia 10-15 secunde pentru a coace clatita si pe cealalta parte. 

Rasturnam clatitele, una peste cealalta, pe o farfurie plata. 

Cand terminam de copt ne vom ocupa de umplutura :

Mai intai preparam crema de vanilie

Intr-o cratita adanca turnam jumatate din cantitatea de lapte si adaugam cateva picaturi cu extract de vanilie. 

Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate din cantitatea de lapte, adaugam si jumatate din zahar si faina. 

Amestecam bine cu telul para si turnam prin sita in laptele de pe foc.

Amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloaselor, pana se ingroasa crema. Albusurile le batem spuma  cu zaharul ramas si le incorporam in crema usor calduta. Lasam crema sa se raceasca complet inainte de a umple clatitele. 

Pentru nucile caramelizate:

Topim zaharul pana devine lichid ( avand grija sa nu-l ardem ), adaugam nucile maruntite si amestecam cu o lingura pret de 2-3 minute, pana simtim miros de nuci prajite. Turnam amestecul de nuci caramelizate pe hartie de copt, nivelam si asteptam sa se raceasca, dupa care-l rupem in bucati mici. 

Curatam marul de coaja si-l taiem cubulete.

Asamblare :

Fiecare clatita se unge cu crema de vanilie, apoi presaram cubulete de mar si bucati de nuci caramelizate.

Rulam clatitele dupa preferinte si servim cu maaare pofta si placere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite bicolore cu crema de vanilie, mar si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert clatite cu sirop de artar in aluat

Postat de AdrianUdrea

Desert clatite cu sirop de artar in aluat

Spargem ouale intr-un vas, presaram sare peste ele si le mixam energic pana se omogenizeaza. Adaugam siropul si din nou omogenizam, apoi adaugam laptele si faina. Omogenizam din nou...

Citeste continuarea

Prajitura cu caise

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu caise

Mai intai pregati tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 24/36 cm.Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2016, 20:22
Ce bine arata si ce bune sunt
la 13.02.2016, 20:22
bune bune
la 13.02.2016, 20:24
Bune clătite!
la 13.02.2016, 20:24
Ce pofta-mi faci la ora asta!
la 13.02.2016, 20:28
Dragii mei, abia am slabit 1 kg. si cred ca am pus 2, azi ) :">

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking