Ingrediente
- 2 oua
- -2 plicuri zahar vanilat,
- -50 gr zahar
- -coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala
- -20 ml cognac
- -estenta de rom
- -200 gr branza de vaci proaspata
- -100 gr stafide
- -apa plata
- -apa minerala
- -faina cat cuprinde
- -ulei pentru prajit
Mod de preparare
Amestecam coaja de portocala si lamaie cu faina, apoi pe rand zaharul vanilat, cognacul si apa atat minerala cat si plata. Amestecam pana obtinem o compozitie nici prea subtire, nici prea groasa .
Intre timp pregatim si umplutura pentru clatite. Branza o amestecam cu ouale, zaharul vanilat si zaharul alb. Obtinem o crema peste care adaugam si esenta de rom si stafidele.
Si incepm prin a face clatitele, rand pe rand. Cand sunt gata punem cate o lingura din compozitie si le impaturim facand un patrat. Le asezam intr-o tava, nu este necesar sa o ungem cu nimic si lasam la cuptor circa 15 minute.
Se serveste cu smantana si zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Brasovene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|