Clatite cannelloni

Postat de RuxyRux in Cannelloni
17 Noi 2010 | 7866 vizualizari
Clatite cannelloni

Acest preparat este des intalnit in nordul Italiei...si este deosebit de apreciat. Umplutura este savuroasa, ciupercute, dovlecei si rosii uscate la soare...

Ingrediente

  • 125 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 oua usor batute
  • 300 ml lapte
  • 1-2 linguri ulei vegetal pentru prajit( va recomand uleiul de palmier)  
  • Pentru umplutura:
  • 60 gr unt
  • 350 gr ciupercute taiate felii
  • 350 gr dovlecei
  • 50 gr seminte pin( mie nu imi plac asa ca le-am scos din lista)
  • 6 rosii uscate la soare in ulei, tocate
  • 30 gr parmezan ras
  • 1/4 lingurita sare
  • piper proaspat  
  • Pentru sos
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • 450 ml lapte
  • 1/4 lingurita nuscoara macinata
  • 1/4 lingurita rasa sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 60 gr parmezan ras
  • 2 linguri frunze proaspete de chive( eu am pus patrunjel) pentru ornat  

Mod de preparare

1. Puneti la mixer ingredientele pentru clatite, mixati-le bine la inceput numai cu o jumatate din cantitatea de lapte si apoi restul si lasati sa stea la odihnit 30 de minute.

2.Intre timp faceti umplutura.

Se incinge uleiul in tigaie mai mare si se pun pe rans la sotat legumele, ciupercutele, dovleceii, rosiile uscate si restul ingredientelor pentru umplutura Se ia tigaia de pe foc, se pune parmezanul ras, piperul negru, sarea si se lasa deoparte.

3.Se fac clatitele, punad cate putin ulei in tigaie si lasand sa se rumeneasca usor avand grija sa nu le ardem si sa le intoarcem la timp. Le scoatem si le lasam putin sa se raceasca.

4.Incingem cuptorul la 200 grade.( poz 6)

Preparam sosul rapid:

Topim untul, adaugam faina, o prajim un minute usor la foc mic, adaugam treptat laptele amestecand sa se ingroase, apoi piperul, nucsoara sarea si luam de pe foc adaugand si parmezanul.

Impartim umplutura la toate clatitele rulam, le punem intr-un vas uns cu unt, turnam sosul, ornam si dam la cuptor pentru 25 de minute...apoi desigur le servim cu mare bucurie si cu zambetul pe buze...simtind aroma italieneasca autentica!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cannelloni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cannelloni cu carne de curcan

Postat de Ela68

Cannelloni cu carne de curcan

1. Ceapa tocata marunt, usturoiul taiat si morcovul ras se calesc in putin  ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa rezultata. Punem apoi rosiile, sarea,...

Citeste continuarea

Canelloni cu ricotta

Postat de simona72

Canelloni cu ricotta

Se pune in vasul robotului de bucatarie branza ricotta  si se marunteste fin. Se adauga un praf de sare si piper, smantana, 1-2 linguri ulei de masline si grisul. Se porneste robotul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2010, 18:23
Cred ca-i delicios!
la 17.11.2010, 18:30
Ina...multumesc...are un gust grozav!
la 17.11.2010, 18:36
Arata grozav!
Bravo
la 17.11.2010, 18:38
la 17.11.2010, 19:18
wow ce bine arata

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking