Clătite cu Bacon, by Camelia

Postat de articook in Aperitive / Garnituri
3 Iul 2010 | 5579 vizualizari
Clătite cu Bacon, by Camelia

Clatitele acestea le-a facut sora mea cea mai mare. Sunt delicioase.

Ingrediente

  • 100g faina
  • 2 oua
  • 300ml lapte degresat
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui, plus extra pentru prajire
  • sare

Ingrediente umplutura:

  • ceapa verde
  • cascaval
  • bacon afumat

Mod de preparare


Pune faina si sarea intr-un bol mare si adauga si ouale, dupa care toarna in mijloc aproximativ 50ml lapte si 1 lingura de ulei. Incepe incet sa amesteci din mijloc spre exterior, luand cate putin din faina. Dupa ce s-a amestecat complet faina, bate compozitia cu mixerul pana devine o pasta groasa si fina. Adauga mai mult lapte daca devine prea greu de batut. Adauga laptele treptat ca sa se subtieze scrobul. Continua sa torni si sa amesteci pana cand ai un scrob de consistenta unei creme nu prea groasa. Se spune sa lasi scrobul 30 de minute pentru a avea timp amidonul din faina sa creasca, dar nu e neaparat nevoie. Incalzeste tigaia la un foc mic, dupa care unge-o cu o pensula de bucatarie, cu putin ulei. Toarna scrob in tigaie si misca tigaia in asa fel incat stratul de scrob sa se intinda uniform in tigaie, lasa-l pe foc cam 30 de secunde. Daca tigaia are temperatura potrivita, clatita ar trebui sa fie aurie dedesubt, dupa 30 de secunde, si se poate intoarce pe cealalta parte. Prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, o ceapa verde taiata marunt, adauga si bacon maruntit si lasa pana se face auriu. Pune-le peste clatite, adauga cascaval razuit si ruleaza clatita. Se serveste calda.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu Bacon, by Camelia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Melcisori cu spanac si branza

Postat de andaoana

Melcisori cu spanac si branza

Preparam prima data aluatul . Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . Intr-un castron punem faina cernuta , untul, semintele, sarea, si laptele amestecat cu drojdia . Framantam un...

Citeste continuarea

Langosi cu varza calita

Postat de xana

Langosi cu varza calita

Drojdia se dizolva in apa calduta, apoi se adauga zaharul, faina si sarea. Se amesteca bine si se da deoparte pentru 10 minute. Dupa acest timp se framanta 15 minute(eu am framantat 10 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2010, 13:24
Ce frumos arata!
la 03.07.2010, 14:13
la 03.07.2010, 14:29
la 04.07.2010, 23:14
super buna nota 10
la 04.07.2010, 23:23
Vreau si eu o clatita

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking