Clătite cu Bacon, by Camelia

Postat de articook in Aperitive / Garnituri
3 Iul 2010 | 5586 vizualizari
Clătite cu Bacon, by Camelia

Clatitele acestea le-a facut sora mea cea mai mare. Sunt delicioase.

Ingrediente

  • 100g faina
  • 2 oua
  • 300ml lapte degresat
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui, plus extra pentru prajire
  • sare

Ingrediente umplutura:

  • ceapa verde
  • cascaval
  • bacon afumat

Mod de preparare


Pune faina si sarea intr-un bol mare si adauga si ouale, dupa care toarna in mijloc aproximativ 50ml lapte si 1 lingura de ulei. Incepe incet sa amesteci din mijloc spre exterior, luand cate putin din faina. Dupa ce s-a amestecat complet faina, bate compozitia cu mixerul pana devine o pasta groasa si fina. Adauga mai mult lapte daca devine prea greu de batut. Adauga laptele treptat ca sa se subtieze scrobul. Continua sa torni si sa amesteci pana cand ai un scrob de consistenta unei creme nu prea groasa. Se spune sa lasi scrobul 30 de minute pentru a avea timp amidonul din faina sa creasca, dar nu e neaparat nevoie. Incalzeste tigaia la un foc mic, dupa care unge-o cu o pensula de bucatarie, cu putin ulei. Toarna scrob in tigaie si misca tigaia in asa fel incat stratul de scrob sa se intinda uniform in tigaie, lasa-l pe foc cam 30 de secunde. Daca tigaia are temperatura potrivita, clatita ar trebui sa fie aurie dedesubt, dupa 30 de secunde, si se poate intoarce pe cealalta parte. Prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, o ceapa verde taiata marunt, adauga si bacon maruntit si lasa pana se face auriu. Pune-le peste clatite, adauga cascaval razuit si ruleaza clatita. Se serveste calda.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu Bacon, by Camelia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv pancakes cu ciuperci

Postat de mirela0911

Aperitiv pancakes cu ciuperci

Se spala ciupercile si se taie feliute. Sunca se taie in patratele, iar ardeiul kapia in bastonase micute. Intr-un bol se bat bine ouale cu sarea, piperul si boiaua. Se adauga apoi ciupercile,...

Citeste continuarea

Nems cu creveti(pachetele de primavara)

Postat de bettyC

Nems cu creveti(pachetele de primavara)

Se pune fideaua de orez intr-un bol cu apa la inmuiat. Se curata si se spala salata,apoi se taie mai marunt.Morcovul se curata si se spala apoi se rade pe razatoarea mare. Crevetii se fierb...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2010, 13:24
Ce frumos arata!
la 03.07.2010, 14:13
la 03.07.2010, 14:29
la 04.07.2010, 23:14
super buna nota 10
la 04.07.2010, 23:23
Vreau si eu o clatita

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking