Clatite cu banana si ovaz (vegane)

Postat de Andreea714 in Dulciuri
22 Feb 2016 | 4177 vizualizari
Clatite cu banana si ovaz (vegane)

Astazi am avut pofta de ceva dulce dar cat se poate de sanatos, asa ca am preparat clatite din ovaz si o banana. Nu este nevoie de miere sau zahar, clatitele vor fi extrem de dulci incat de acum incolo vreti dori sa inlocuiti zaharul cu banane. 

Ingrediente

  • Ingrediente - 1 cana faina de ovaz* - 2 linguri seminte de in macinate - 1 banana - 1 lingurita scortisoara - un strop esenta vanilie - 1 cana lapte** - 1 ou ( ca sa se lege bine intre ele, se poate si fara, eu nu am pus pentru ca vroiam sa fie vegane) - 1 lingura ulei de cocos pentru gatit * Eu am folosit fulgi de ovaz pe care i-am dat prin rasnita, vroiam o consistenta mai groasa. ** Eu am folosit lapte de migdale pentru ca vroiam sa fie vegane, dar puteti folosi orice tip de lapte.

Mod de preparare

1. Se macina semintele de in ( trebuie sa fie proaspat macinate pentru a beneficia de toti nutrientii), apoi se macina fulgii de ovaz ( daca aveti fulgi de ovaz si nu faina)

2. Se amesteca ingredientele: ovazul, inul, scortisoara, banana ; apoi de pun cele lichide: oul (optional), laptele, vanilia.  Eu le-am pus pe toate intr-un blender, a fost mult mai rapid. 

 Daca considerati ca mai este nevoie de lapte puteti sa mai puneti, depinde cat de groase preferati sa fie clatitele. 

 

3. Se ia un sfert de lingurita de ulei de cocos, asteptam sa se incinga si punem pe tigaie. 

 4. Sa le umplem, le puteti umple cu ce doriti, eu am folosit gem de capsuni facut in casa. 

 

Pofta buna si multa sanatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu banana si ovaz (vegane)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu visine (fara coacere)

Postat de GeorgianaGrigorescu

Cheesecake cu visine (fara coacere)

Macinam biscuitii, Topim ciocolata alba cu untul. Amestecam biscuitii cu untul topit cu ciocolata. Tapetam o forma rotunda de tort cu folie alimentara sau de aluminiu si asezam amestecul de...

Citeste continuarea

Clatite americane cu dulceata de gutui

Postat de Oana

Clatite americane cu dulceata de gutui

  Se amesteca intr-un bol iaurtul cu laptele, ouale batute, zaharul, untul topit si extractul de vanilie In alt bol se amesteca faina cu praful de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2016, 11:58
la 25.02.2016, 18:19

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking