Clatite cu banane si gem de afine

Postat de andra001 in Dulciuri
14 Sep 2014 | 2313 vizualizari
Clatite cu banane si gem de afine

Atat de gustoase au fost, incat sora mea nu s-a rabdat sa astepte pana termin de facut poza si a si gustat din clatita.

Ingrediente

  •  200 g făină 
  • 300 ml lapte 
  • 3 ouă ·
  • 100-120 ml apă minerală 
  • 1 lingura rom 
  • 1-2 linguri ulei sau unt pentru prăjit clătitele
  • Pentru umplutură 
  • 400 g brânză dulce 
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 pachet zahăr vanilat 
  • 1 lingurita miere 
  • 100 g smântână 
  • coaja de la o lămâie 
  • 500 g fructe proaspete

Mod de preparare

1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată puţin câte puţin, să nu se formeze cocoloaşe. Când se obţine un aluat omogen se subţiază cu restul de lapte, rom şi apa minerală. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească.

2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se pasează brânza dulce şi se freacă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă mierea, smântâna şi coaja de lămâie şi se amestecă până se omogenizează.

3. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei, se coc pe rând clătitele. Se umplu apoi cu brânza dulce şi se servesc cu fructe proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu banane si gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert clatite de post

Postat de Oana

Desert clatite de post

Se amesteca intr-un bol faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga apa minerala treptat, amestecand in continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga la...

Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca si ciocolata

Postat de panacris

Fursecuri cu nuca si ciocolata

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele.  Apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2014, 15:39
la 15.09.2014, 16:57
la 16.09.2014, 08:23
imi plac
la 11.01.2015, 08:02
La multi ani!
la 11.01.2015, 10:58
La multi ani!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking