Ingrediente
- 4 oua
- 400 ml lapte
- 400 ml apa minerala carbogazoasa
- 400 gr faina alba
- 100 ml ulei
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingura scortisoara pudra
- sare
- umplutura :
- 500 gr branza vaci
- 300 gr zmeura
- 200 ml iaurt grecesc
- 3 linguri zahar brun
- 1 zahar vaniliat
Mod de preparare
Ouale se sparg pe rand si se pun in vasul de mixer .Se mixeaza im preuna cu zaharul si putina sare .
Cand ouale sunt batute spuma se adauga in fir subtire uleiul,ca la maioneza .
Pe rand se pune cate putin lapte , faina. Din nou se repeta operatia, mixand , pana se termina ingredientele . La sfarsit se incorporeaza scortisoara si apa minerala .
Dati amestecul pentru clatite minimum 30 minute la rece .
Pregatiti amestecul pentru umplutura amestecand toate ingredientele .
Intr-o tigaie teflonata incinsa puneti cateva picaturi de ulei si puneti un polonic de aluat . Coaceti clatita pe ambele parti .
Serviti clatitele calde sau reci umplute cu branza de vaci cu zmeura .
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza de vaca si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|