Clatite cu ciuperci in vin

Postat de housy in Aperitive / Garnituri
23 Oct 2010 | 5227 vizualizari
Clatite cu ciuperci in vin

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 2 + 2  oua
  • patrunjel
  • marar
  • 10 linguri faina
  • 500 ml apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • 2 cepe 
  • un pahar vin alb
  • putin ulei pt copt 

Mod de preparare

 

Prima data se fac clatitele, din faina, 2 oua, apa  minerala si praful de copt. Se omogenizeaza cu mixerul, dupa care se coc clatitele in mod normal, in tigaia unsa cu ulei.

Separat se curata ciupercile, se spala, se toaca marunt si se calesc in putin ulei, impreuna cu ceapa si ea tocata.

Din cand in cand peste ciuperci se mai toarna cate putin din vinul pregatit.

Se presara sare, piper, patrunje si putin marar.

Cand compozitia e gata, ciupercile sunt scazute bine, se umplu clatitele cu ele, si se ruleaza

Apoi se taie fiecare clatita in doua.

Se bat separat inca doua oua cu putina sare, prin care este trecuta fiecare clatituta (jumate din cea mare), ulterior pusa la prajit in uleiul incins.

Se prajesc pe ambele parti.

Se scot pe un servet de hartie pentru a extrage surplusul de ulei.

                                            Se servesc atat calde, cat si reci!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci in vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE

Postat de panacris

CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se...

Citeste continuarea

Clatite brasovene

Postat de alldaycooking

Clatite brasovene

Pentru clatite am pus laptele intr-un castron, am adaugat oualele si am amestecat foarte bine cu un tel. Treptat am adaugat faina si am amestecat foarte bine pentru a obtine o compozitie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2010, 20:46
faine
la 23.10.2010, 21:28
la 23.10.2010, 23:06
la 24.10.2010, 09:06
foarte bune!
la 24.10.2010, 23:44
Buuune

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking