CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
15 Feb 2016 | 4575 vizualizari
CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE

Clătitele sunt un desert savurat de mic și mare, dar le-am redescoperit și ca aperitiv apetisant. M-am inspirat de la prietena, colega, sau mai bine zis Șefa mea;)  Mirela_sagi, ce de vreo 6 ani, în fiecare zi de 3 MAI, savurăm aceste bunătăți http://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-carne-de-pui-i-ciuperci-21033.html ;) În sfârșit le-a venit rândul în CasaZmeilor. Bine eu am mai modificat un picuț, dar ideea de bază e genială ;) Așa deci, clătite cu dragoste și sărate ;)  

Ingrediente

  • Pentru clătite:
  • Ouă 2 bucăți,
  • Apă minerală 500 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Sare un praf,
  • Făină albă de grâu cât cuprinde (cca. 100 g,)
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Piept de pui dezosat 1 ½ bucată,
  • Vin alb demisec 1 pahar, cca. 250 ml,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Mălai 2 linguri,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Pentru Omletă:
  • Ouă 4 bucăți,
  • unt cca. 50 g,
  • Sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • Pentru ciuperci:
  • Ciuperci feliate 1 conservă,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • unt 50 g,
  • Pentru topping:
  • Muguri de fasole Mung cu morcovi marinați cca. ½ borcan,
  • Bambus conservat ½ borcan,
  • ghimbir ras ½ linguriță.

Mod de preparare

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute. Într-o tigaie specială pentru clătite se pune un strop de ulei, se lasă la încins, apoi se toarnă aluat, cât să umple tigaia și să fie un strat subțire (cca. 1 polonic mare de supă!), prăjindu-se pe ambele părți. Clătitele se cot pe o farfurie întinsă și se țin acoperite, cu altă farfurie, până ce se termină toate clătitele de prăjit.

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimetează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.

 Între timp din cele patru ouă se face o omletă mare, care se scoate pe un platou la răcit, ce apoi se taie fideluță.

Ciupercile mărunțite se călesc împrenuă cu ceapa tocată mărunt,  în untul topit, ca. 5 minute la foc mediu, până devin translucide.

Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de pereferinșă, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca să rămână suculentă. Apoi se adaugă amestecul de ceapă și ciuperci călite, omleta fideluță, bambusul feliat fideluță, mugurii de fasole și morcovii marinați , vinul rămas și sosul de marinadă, lăsându-se la călit cca. 10 minute la foc mediu, atât căt să se obțină o compoziție moale și umedă. Clătitele se umplu cu această compoziție, se împachetează precum ”sarmalele” sau pachețele de primăvară și servesc reci ;) Spor și poftă bună!

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta cu cartofi si telemea

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu cartofi si telemea

Daca framanti si dospesti aluatul in masina de paine (ca mine), pui toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine: laptele caldut, ou, unt topit, zaharul, faina cernuta, drojdia si...

Citeste continuarea

Aperitiv saleuri cu branza de vaci

Postat de licurici_lra

Aperitiv saleuri cu branza de vaci

Drojdia se amesteca cu o lingurita de faina si putina apa calduta. Se lasa pana se umfla putin. Faina cernuta se amesteca cu toate ingrediente si se lasa la crescut cel putin 30m. Se intinde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2016, 21:05
Ce de bunatati Cam mare rasfatul in casa Zmeilor
la 15.02.2016, 21:11
Mihaela, cam daaa Mai am cevape ”țeavă”
la 15.02.2016, 21:28
Vorba Mihaelei...............răsfăț total în casa zmeilor!
la 15.02.2016, 21:28
Faina reteta!
la 15.02.2016, 21:30
Wow...super

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking