CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
15 Feb 2016 | 4639 vizualizari
CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE

Clătitele sunt un desert savurat de mic și mare, dar le-am redescoperit și ca aperitiv apetisant. M-am inspirat de la prietena, colega, sau mai bine zis Șefa mea;)  Mirela_sagi, ce de vreo 6 ani, în fiecare zi de 3 MAI, savurăm aceste bunătăți http://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-carne-de-pui-i-ciuperci-21033.html ;) În sfârșit le-a venit rândul în CasaZmeilor. Bine eu am mai modificat un picuț, dar ideea de bază e genială ;) Așa deci, clătite cu dragoste și sărate ;)  

Ingrediente

  • Pentru clătite:
  • Ouă 2 bucăți,
  • Apă minerală 500 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Sare un praf,
  • Făină albă de grâu cât cuprinde (cca. 100 g,)
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Piept de pui dezosat 1 ½ bucată,
  • Vin alb demisec 1 pahar, cca. 250 ml,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Mălai 2 linguri,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Pentru Omletă:
  • Ouă 4 bucăți,
  • unt cca. 50 g,
  • Sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • Pentru ciuperci:
  • Ciuperci feliate 1 conservă,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • unt 50 g,
  • Pentru topping:
  • Muguri de fasole Mung cu morcovi marinați cca. ½ borcan,
  • Bambus conservat ½ borcan,
  • ghimbir ras ½ linguriță.

Mod de preparare

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute. Într-o tigaie specială pentru clătite se pune un strop de ulei, se lasă la încins, apoi se toarnă aluat, cât să umple tigaia și să fie un strat subțire (cca. 1 polonic mare de supă!), prăjindu-se pe ambele părți. Clătitele se cot pe o farfurie întinsă și se țin acoperite, cu altă farfurie, până ce se termină toate clătitele de prăjit.

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimetează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.

 Între timp din cele patru ouă se face o omletă mare, care se scoate pe un platou la răcit, ce apoi se taie fideluță.

Ciupercile mărunțite se călesc împrenuă cu ceapa tocată mărunt,  în untul topit, ca. 5 minute la foc mediu, până devin translucide.

Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de pereferinșă, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca să rămână suculentă. Apoi se adaugă amestecul de ceapă și ciuperci călite, omleta fideluță, bambusul feliat fideluță, mugurii de fasole și morcovii marinați , vinul rămas și sosul de marinadă, lăsându-se la călit cca. 10 minute la foc mediu, atât căt să se obțină o compoziție moale și umedă. Clătitele se umplu cu această compoziție, se împachetează precum ”sarmalele” sau pachețele de primăvară și servesc reci ;) Spor și poftă bună!

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta cu salata verde

Postat de caroline

Omleta cu salata verde

Mai intai spalam bine salata frunza cu frunza, indepartam apa in exces si ''rupem'' frunzele de marime potrivita.  Intr-un bol, punem ouale si cu ajutorul unui tel batem ouale spuma...

Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu susan

Postat de gurita_ta2005

Chiftelute de dovlecei cu susan

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte. Se da pe razatoarea mare si se lasa putin deoparte.Cand si-a lasat zeama se stoarce bine si se pune in alt castron. Se adauga oul,patrunjelul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Comentarii

la 15.02.2016, 21:05
Ce de bunatati Cam mare rasfatul in casa Zmeilor
la 15.02.2016, 21:11
Mihaela, cam daaa Mai am cevape ”țeavă”
la 15.02.2016, 21:28
Vorba Mihaelei...............răsfăț total în casa zmeilor!
la 15.02.2016, 21:28
Faina reteta!
la 15.02.2016, 21:30
Wow...super

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking