Rulouri cu carne de pui și ciuperci

Postat de mirela_sagi in Aperitive / Garnituri
7 Mai 2011 | 30360 vizualizari
Rulouri cu carne de pui și ciuperci

O retetă plină de savoare, la ziua mea de naștere a avut un succes nebun. Încercați-o, nu veti regreta!!!

Ingrediente

  • Aluat de clătite:
  • 500 ml lapte gras
  • 2 oua
  • 230 g faina
  • putina sare
  • putin ulei sau unt topit   

Umplutura: 

  • Preparare piept pui:
  • 1 ½ piept de pui desosat;
  • 1 pahar de vin (2 linguri la început și restul la sfârșit);
  • 2 linguri sos de soia light;
  • 2 linguri malai;
  • Condimente pentru pui;
  • Piper
  • Preparare omleta:
  • 4 ouă;
  • 2 linguri de smântâna
  • 1 lingură de făina;
  • Sare;
  • Piper.  
  •  Preparare ciupeci:
  • 1 cutie ciupeci feliate cât mai fin ( sau proaspete -  se firb în apă cu sare și zeamă le lamâie – sa tamana cca. 300 g);
  • 3-4 fire de ceapă verde tăiată rondele subțiri;  
  • 1 lingură cu vârf de unt;
  • Condimente :
  • delikat sau sare;
  •  Piper.
  •  1 bocan cu muguri de bambus tăiat marunt sau porumb mini murat în oțet;
  • 1 lingură ghimbir ras.         

Mod de preparare

 Intr-un castron cu pereții înalți batem bine ouăle împreună cu puțină sare și ulei sau unt topit. Adaugam laptele și făina și batem cu telul(mixer) până nu mai sunt cocoloașe și compoziția începe să facă bule mici.

Întro cratiță specială de clatite sau una normala teflonată, o ungem puțin cu ulei și o lăsam pe foc să se încinga bine. Luam cu polonicul compoziția și dinspre centru spre margini, rotim cratița să se întinda toata compoziția.

Le coacem la foc mic.

Le răsturnăm pe o farfurie adancă și ca să stea calde și moi până le terminați pe toate, acoperiți farfuria cu un capac.

Preparare umplutură:

Pieptul de pui tăiat perpendicular pe fibră, felii de 1 cm grosime apoi fâșii înguste, se pune întrun castron împreună ci 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul, condimentele. Se lasă la macerat pâna se prepara restul umpluturii.

 Se fac două omlete, se scot pe un platou, se răcesc, apoi se taie fideluță (cam  4 cm lungime).

 Se călește în unt ceapa tăiată rondele subțiri, apoi se adaugă ciupercile, condimentele.

Pieptul de pui se scurge bine și se prăjește, având grijă sa nu se ardă, carnea trebuie sa ramâna suculentă. Adaugăm ciupecile călite, omleta tăiată fideluță, mugurii de bambus sau porumbul mini tăiat rondele, ghimbirul, sosul rămas de la marinat carnea și vinul rămas. Se călește totul amestecând ușor. Compoziția trebuie să rămâna moale (umedă).

Se adaugă după gust boia iute și încă putin vin.

Se umple clătitele cu câte 1 lingură de amestec.

Se păstrează acopeite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu carne de pui și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

Postat de rocsi_1612

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

Rulourile: Ciupercile le scurgeti de lichid, le spalati si le tocati mai marunt. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il curatati si il taiati in doua. Puneti o lingura de ulei intr-o...

Citeste continuarea

Rulouri de pui in bacon cu orez brun

Postat de rocsi_1612

Rulouri de pui in bacon cu orez brun

Incepeti cu pregatirea  orezului : Spalati orezul, il scurgeti bine. Ceapa verde curatata, o taiati rondele. Morcovul decojit il faceti cuburi, iar ciupercile le spalati si le feliati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2011, 11:11
bine ai venit!!!
la 07.05.2011, 13:30
Bine ai venit! Cred ca au fost tare bune
la 07.05.2011, 14:52
bine ai venit
la 07.05.2011, 17:36
minunate
la 07.05.2011, 18:14
Bune de tot Pacat ca nu ai facut mai multe poze sa ni-le-arati !

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking