Clatite cu crema de branza, nuci si stafide

Postat de ralu_ca in Prajituri
18 Ian 2015 | 4429 vizualizari
Clatite cu crema de branza, nuci si stafide

Ingrediente

  • 12 foi clatite
  • 3 cutii branza fagaras
  • 1 cana nuca macinata
  • 50 g stafide
  • 250 g smantana
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra
  • esenta vanilie, rom
  • coaja lamaie
  • sos de ciocolata
  • gem de prune cu pere

Mod de preparare

Intr-un vas am pus branza fagaras amestecata cu esenta, zahar vanilat, stafide (care au fost lasate in prealabil in putin cognac) si nuca. Foile de clatite le-am umplut cu crema de branza si le-am asezat intr-un vas yena uns cu putin unt. Dupa primul strat am uns cu smantana, apoi alt strat de clatite in sens invers si deasupra smantana. 

Am introdus la cuptor pana s-a rumenit la suprafata.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat, apoi se orneaza cu sos de ciocolata si gem de prune cu pere.

Un deliciu !  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de branza, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu pere si crema de vanilie

Postat de RuxyRux

Tarta cu pere si crema de vanilie

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie. Crema...

Citeste continuarea

Trigoane cu mere

Postat de merisor67

Trigoane cu mere

Pentru aluatul de foietaj: punem untul la topit si dam deoparte 9 linguri din el, pe care le inlocuim cu 9 linguri de ulei. Punem o mana de faina, omogenizam si ridicam de pe foc. Iese co...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2015, 14:06
Ce bunatate! Merge perfect acum dupa pranz!
la 18.01.2015, 14:08
la 18.01.2015, 14:10
foarte bune
la 18.01.2015, 14:10
Bune, bune!
la 18.01.2015, 14:11

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking