Clatite cu dovlecei

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
8 Aug 2011 | 13880 vizualizari
Clatite cu dovlecei

Reteta de clatite cu dovlecei e din revista Click pentru femei....care probabil s-a inspirat de aici :)) avand in vedere ca am dat un search si am vazut cate retete sunt!

Ingrediente

  • 4 dovlecei mici
  • 2 oua
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana faina
  • 1 legatura marar
  • sare, piper macinat
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare

Pentru a prepara aceasta reteta de clatite de dovlecei vom proceda astfel:

Se spala si se curata dovleceii, apoi se dau pe razatoarea mare si se sareaza. Se lasa 20-30 de minute, apoi se storc bine.

Se bat bine ouale, se adauga apa minerala, apoi faina, sare si piper. Se amesteca bine cu un tel impreuna cu dovleacul si mararul tocat marunt, apoi se da la frigider ptr o ora.

Se incinge o tigaie si se unge cu ulei. Se pun cate doua linguri de aluat si se formeaza clatite mici care se prajesc pe ambele parti. Se scot apoi pe hartie absorbanta.

Clatitele cu dovlecei se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cu dovlecel si mar verde

Postat de Constelatialeu

Desert cu dovlecel si mar verde

Dovlecelul si marul le radem pe razatoarea mare, apoi adaugam sarea, zaharul, ouale si omogenizam, apoi adaugam si faina. Trebuie sa obtinem un aluat un pic mai tare decat la clatite. Punem...

Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Postat de rocsi_1612

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Spalati dovleceii, ii stergeti cu un servetel. Taiati capetele, apoi ii dati pe razatoarea mare si ii puneti la scurs pe o sita jumatate de ora. Ii stoarceti bine si intre maini dupa acest timp....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2011, 17:32
bune
la 08.08.2011, 17:39
tare mult imi plac...
la 08.08.2011, 18:04
plac
la 08.08.2011, 18:50
bune!!!!!!!!!!
la 08.08.2011, 18:51
super!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking