Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
13 Feb 2016 | 3947 vizualizari
Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite"  Un aperitiv delicios si de mare efect, cu care va puteti impresiona invitatii.

Ingrediente

Pentru compozitia de clatite :

  • 2 oua
  • 250 g cu bere
  • 1 dovlecel
  • 3 linguri cu ulei
  • marar
  • sare
  • piper
  • faina ( cca.100 -150g , cat sa iasa o compozitie de consistenta smantanii )

Pentru umplutura:

  • 100 g somon afumat
  • 200 g crema de branza
  • 200 g branza de vaci
  • 1 ardei gras, roşu
  • o ceapa verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja , se dau pe razatoarea mare , se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru a se scurge foarte bine de zeama.

Se amesteca  ouale cu un praf de sare, uleiul  si  faina.

Adaugam berea, putin cate putin, apoi un praf de piper, omogenizand totul sa nu ramana cocoloase.

Scurgem dovleceii in palme si-i adaugam in aluat alaturi de marar verde tocat ( eu am avut congelat :D ).

Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca, timp in care ne vom ocupa de umplutura.

Se mixeaza branza de vaci cu crema de branza, se adauga ardeiul gras,ceapa si patrunjelul verde, toate tocate marunt.

Condimentam cu sare si piper .

Scoatem compozitia de clatite din frigider.

Stropim tigaia cu cateva picaturi de ulei si o incingem  la foc mic. 

Luam cu polonicul din compozitia  de clatite si turnam in tigaia incinsa, intinzand uniform dovleceii pe toata suprafata tigaii. 

Cand clatita se usuca la suprafata si marginile incep sa se ridice usor,o intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o spatula. 

Dupa 15-20 secunde clatita este coapta si pe cealalta parte si-o rasturnam pe o farfurie . Procedam la fel si cu celelalte clatite.

Se unge fiecare clatita cu crema de branza si deasupra de aseaza bucatele de somon afumat. 

Rulam si lasam la rece pentru cca 30 minute, apoi feliem si servim .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Tarta sarata cu ciuperci

Postat de Dya

Tarta sarata cu ciuperci

In prima faza pregatim aluatul. Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute. Separat cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele...

Citeste continuarea

Bulz dacic

Postat de rocsi_1612

Bulz dacic

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare. O...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.02.2016, 21:21
Chiar ca-i de efect! Imi place!
la 13.02.2016, 21:23
Licurici Sunt si usor de facut
la 13.02.2016, 21:30
la 13.02.2016, 21:38
la 13.02.2016, 21:40
bune bune

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking