Ingrediente
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 300 ml lapte
- 200 ml apa minerala
- 1 varf cutit sare
- 2 lingurite esenta de lamaie
- aproximativ 350 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- In plus:
- putin ulei pentru uns tigaia
- banane
- fineti
Mod de preparare
Se sparg ouale intr-un vas, se adauga peste ele sare si zahar si se mixeaza pana se dilueaza zaharul.
Apoi se adauga laptele, apa minerala, esenta si treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si se mixeaza in continuare pana cand se amesteca totul bine.
Se lasa compozitia sa se odihneasca 10-15 minute, apoi se unge tigaia cu putin ulei, se incinge la foc mediu si se adauga aluat, cat sa se acopere fundul tigaii.
Se inclina tigaia intr-o parte si in alta pentru a se dispune aluatul uniform, apoi se coace clatita pana se rumeneste frumos pe prima parte si se intoarce cu o spatula pe cealalta parte.
Se rumeneste si pe a doua parte si se transfera pe platou.
Se procedeaza la fel si cu restul clatitelor, apoi, dupa ce se mai racesc putin, se ung cu fineti si se ruleaza, punand cate o banana in interiorul fiecareia.
Ideea cu bananele a fost a Merisoarei, ca sa stiti :)
A zis sa fie ceva mai deosebit pentru asa aniversare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|