Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras

Postat de AdrianUdrea in Dulciuri
28 Apr 2015 | 8550 vizualizari
Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras

Este a treia oara, cred, cand fac clatite. Iar primele doua dati, le-am facut cu baietii mei, cand lucra Meri schimbul doi la Romtelecom si noi pofteam la ceva dulce. Asta era demult, cand baietii erau la gimnaziu. Ei invatasera de la mami sa le faca, dar nu aveau curaj singuri si ma luau pe mine asistent. De data asta le-am preparat eu, iar ei au fost asistenti, toti trei :))))) Si cu aceste clatite zic sa sarbatoresc si eu un an de cand stau cu voi la povesti. Nu de alta, dar altceva ca desert nu cred ca as putea sa fac. :)))

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 1 varf cutit sare
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • aproximativ 350 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • In plus:
  • putin ulei pentru uns tigaia
  • banane
  • fineti

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un vas, se adauga peste ele sare si zahar si se mixeaza pana se dilueaza zaharul.

Apoi se adauga laptele, apa minerala, esenta si treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si se mixeaza in continuare pana cand se amesteca totul bine.

Se lasa compozitia sa se odihneasca 10-15 minute, apoi se unge tigaia cu putin ulei, se incinge la foc mediu si se adauga aluat, cat sa se acopere fundul tigaii.

Se inclina tigaia intr-o parte si in alta pentru a se dispune aluatul uniform, apoi se coace clatita pana se rumeneste frumos pe prima parte si se intoarce cu o spatula pe cealalta parte.

Se rumeneste si pe a doua parte si se transfera pe platou.

Se procedeaza la fel si cu restul clatitelor, apoi, dupa ce se mai racesc putin, se ung cu fineti si se ruleaza, punand cate o banana in interiorul fiecareia.

Ideea cu bananele a fost a Merisoarei, ca sa stiti :)

A zis sa fie ceva mai deosebit pentru asa aniversare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti (crinkles) cu lamaie

Postat de Dya

Biscuiti (crinkles) cu lamaie

Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă. Se...

Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de timea

Cozonac cu nuca si rahat

Toate ingredientele pentru aluatul de cozonac trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2015, 19:29
Foarte bine arata si tare bune sunt clatitele cu banane
la 28.04.2015, 19:32
la 28.04.2015, 19:34
La cat mai multi si mai frumosi alaturi de noi
la 28.04.2015, 19:38
Ups,doua OO,oare pe cine ai lasat fara OO... Felicitari si cat mai multi ani pe aici,la o vorba,la o hlizeala si din cand in gand cate-o reteta...
la 28.04.2015, 19:39
Bravo!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking