Tarta frangipane cu pere

Postat de andaoana in Dulciuri
2 Oct 2015 | 3216 vizualizari
Tarta frangipane cu pere

Este o tarta de care te indragostesti. Gustul deosebit este dat de migdale, alune sau nuci de usorul iz de alcool precum si de fructele coapte.

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • -200 g faina
  • -100 g unt
  • -1 galbenus
  • -praf de sare
  • -1/2 lingurita esenta migdale
  • Pentru umplutura:
  • -100 g migdale macinate (nuci, alune, arahide)
  • -80 g unt
  • -2 oua
  • -80 g zahar
  • -2 linguri lichior amaretto
  • -zeama de la o jumate de lamaie
  • -pere

Mod de preparare

Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura si astfel vom obtine un aluat sfarmicios.

Intr-un vas punem  faina, praful de sare, untul si galbenusul de oua batut impreuna cu esenta de migdale. Omogenizam foarte bine pana obtinem un aluat omogen cu care puteti lucra.

Pe o tava de tarta (10x30)  intindem aluatul ridicand si pe marginile tavii, apoi intepam cu furculita din loc in loc si dam la congelator pentru 20 minute.

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.

Pana aluatul se coace frumos in cuptor facem umplutura.

Untul impreuna cu zaharul il mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar, adaugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana la omogenizare. Adaugam lichiorul si la final migdalele macinate.

Perele le curatam si scoatem semintele. Am avut niste pere mici si de aceea am folosit 5 pere. Le-am taiat in jumate, dar in functie de cat de mari sunt perele le puteti taia in cate felii doriti.

Le crestam putin si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze pana cand le asezam in tarta.

Scoatem aluatul din cuptor, turnam umplutura si asezam perele.

Dam din nou la cuptor si coacem la 180 grade pentru inca 20 minute.

Serviti alaturi de cei dragi cu o cupa de inghetata si o cafea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frangipane cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu pere si crema frangipane

Postat de Criss

Desert tarta cu pere si crema frangipane

Pentru aluatul fraged, punem intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si adaugam untul rece taiat cubulete. Cu varfurile degetelor amestecam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam galbenusul...

Citeste continuarea

Desert tarta frangipane cu pere

Postat de ancutsa

Desert tarta frangipane cu pere

   Aluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare, amesteci și sfărâmi cu degetele. Adaugi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2015, 10:02
Buna!
la 02.10.2015, 10:09
buna buna
la 02.10.2015, 10:11
Wooooa! Imi plac migdalele, le ador, imi place combinatia si-mi place tava de tarte
la 02.10.2015, 10:23
hmmmm super!
la 02.10.2015, 10:53
Yammy!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking