Ingrediente
- 2 oua
- 300 ml lapte caldut
- 1 cana apa calduta in care dizolvam 2 lingurite nes sau 1 cana cafea tare
- 4 linguri ulei
- 100 gr zahar
- 400 gr faina
- esenta de vanilie
Umplutura:
- dulceata de mure sau afine (ceva mai acrisor)
- felii de ananas din compot
- 200 ml frisca lichida batuta tare
- nutela/ finetti
Mod de preparare
Eu am procedat asa cu aluatul:
1. Intr-un castron am pus faina peste care am turnat usor laptele caldut astfel incat faina s-a incorporat frumos fara cocoloase. Am adaugat cafeaua, zaharul, esenta de vanilie,galbenusurile si uleiul. Am amestecat bine si la sfarsit am incorporat albusurile batute spuma.
2. Am copt fiecare clatita pe ambele parti in tigaie de teflon pe care o ungeam cu putin ulei inainte de fiecare clatita.
3. Cand aluatul a inceput sa se ingroase am mai adaugat cate un pic de apa minerala.
4. Am umplut clatitele reci dupa cum urmeaza:
- O parte le-am uns cu nutela in strat subtire (pe care am asezat-o din timp langa aragaz ca sa se "inmoaie", sa se lichefieze putin). Peste nutela am asezat 3-4 bucatele de ananas si 2-3 linguri din frisca rece. Am rulat usor clatitele si le-am asezat intr-un vas de yenna (pe care l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am introdus la frigider pt 1 ora)
- Restul clatitelor le-am umplut cu 2-3 lingurite de dulceata de mure, 1-2 linguri de frisca si, la fel, ca pe celelalte le-am tinut putin la rece
O nebunie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|