Clatita spirala

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
20 Noi 2013 | 10411 vizualizari
Clatita spirala

Nici nu stiam cum sa denumesc chestia asta pe care am prestat-o eu...Pe langa faptul ca urasc sa fac clatite,le-am facut si am format si o spirala-nu aia a lu`Bivolaru-una dulce cu ceva diplomat printre spire......aiurea,vroiam un tort de clatite si a iesit dupa cum urmeaza...

Ingrediente

  • Clatite
  • 2 oua mari( au avut cate 2 galbenusuri)
  • 1 iaurt danone natur
  • 2 linguri zahar
  • 1 pahar lapte ( cca 250 ml)
  • 150 g faina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 zahar vanilat
  • Pt.umplut
  • dulceata de cirese amare-productie proprie
  • Crema diplomat
  • 2 oua mari ( au avut cate 2 galbenusuri)
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca 30 % grasime
  • 20 g zahar brun
  • 1 plic de gelatina
  • Optional sos de ciocolata

Mod de preparare

Clatitele:

Amestecam,ouale,zaharul,zaharul vanilat si iaurtul,pana devine un amestec omogen.Apoi adaugam faina si subtiem aluatul cu laptele,adaugam si-o lingura de ulei de masline.Din cantitatea respectiva am copt 10 clatite.Pe care le-am asezat in sir indian,le-am umplut cu dulceata de cirese amare.Am rulat formand o clatita lunga pe care am rasucit-o intr-o spirala.Am asezat intr-o tava rotunda in care am pus folie alimentara.

Crema diplomat;

Ouale cu zaharul si laptele pe foc pana se ingroasa.Separat am hidratat gelatina cu apa rece.Am dat de pe foc craticioara cu mixtul de oua si lapte,am lasat 10 min sa se racoreasca,apoi am adaugat gelatina hidratata,amestecand bine.Smantana pentru frisca cu zaharul brun am mixat-o pana s-a intarit,peste ea am adaugat crema de oua,omogenizand bine.Aceasta crema am turnat-o peste spirala de clatite ,am dat tava la rece cca 3 ore.

Dupa ce s-a intarit am rasturnat pe o farfurie,in asa fel incat sa am deasupra spirala de clatite.Am ornat cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita spirala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu ciocolata

Postat de cristeena20

Desert fursecuri cu ciocolata

E bine sa pregatiti compozitia cu ceva timp inainte. Se lasa la rece cel putin cateva ore, eu am preparat cu o seara inainte si a doua zi le-am copt. Topim ciocolata cu untul (eu le-am topit in...

Citeste continuarea

Fantome din bezea

Postat de CameliaComan

Fantome din bezea

Oul trebuie tinut la temperatura camerei. Separam abusul de galbenus. Mixam albusul de ou impreuna cu praful de sare. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2013, 16:36
Faina idee!
la 20.11.2013, 16:39
bun bun
la 20.11.2013, 16:47
:-nd
la 20.11.2013, 16:51
ce tort de clatite frumos
la 20.11.2013, 16:56
Mamaaaaaaaaaaaa Leoaico ce lucratura dulce ai mai facut tu aici'sa faina di tat

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking