Clatite cu ricotta si zmeura

Postat de divainbucatarie in Prajituri
9 Noi 2010 | 6257 vizualizari
Clatite cu ricotta si zmeura

Ingrediente

  • PENTRU CLATITE:
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 500 ml lapte
  • 1 varf lingurita sare
  • PENTRU CREMA:
  • 250 g crema branza ricotta
  • 1 ou
  • 100 g zmeura
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru inceput facem crema cu care vom umple clatitele. Amestecam crema de branza ricotta cu 1 ou, 150g zahar si o ligurita de esenta de vanilie.Lasam crema in bol pana facem clatitele.

Batem ouale bine si turnam laptele peste ele. Integram apoi faina amestecata cu sarea. Incingem o tigaie si turnam cateva picaturi de ulei cu care ungem tigaia. Turnam cu un polonic aluatul si coacem clatitele pe ambele parti.

Luam o clatita si punem 3 linguri de crema ricotta si cateva fructe de zmeura. Impachetam clatita si o punem intr-un vas termorezistent. Repetam operatiunea pana terminam crema. Peste clatite turnam un sos obtinut din zdrobirea restului de fructe cu o mana de zahar. Dam la cuptor, la 180°C, pana incep sa se umfle. Este semn ca s-a copt crema. Mie imi place foarte mult cum se imbina gustul cremos al branzei si zmeura putin acrisoara. Sunt delicioase si sunt foarte bune daca le mancam caldute. Puteti pune daca vreti si o lingura de frisca pentru decor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu miere si nuca sau cu dulceata

Postat de privatelaura

Clatite cu miere si nuca sau cu dulceata

Intr-un castron mai mare, am batut ouale cu zaharul si cu semintele de vanilie. Am adaugat lingura cu lingura faina, alternand cu lapte si am amestecat pana am incorporat toata faina si tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2010, 09:37
sunt prima si vreau si eu o portie
la 09.11.2010, 09:38
ce cuminti stau ele acolo si gata sa fie mancate las 5 furcu
la 09.11.2010, 10:10
multumesc Elena! iti trimit o portie dubla pentru ca ai fost prima!
la 09.11.2010, 10:13
la a doua cat dai?))
la 09.11.2010, 10:23
Eu mai am vreo sansa ?

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking