Ingrediente
Aluat clatite:
- 300 ml lapte
- 200 ml apa minerala
- 300 g faina
- 1 ou
- 1 lingurita zahar
- 1 praf de sare
Topping:
- sirop de visine
- mure (optional)
In plus:
- ulei (pentru prajit clatitele)
Mod de preparare
Oul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.
Se adauga apoi praful de sare, laptele si se omogenizeaza.
Faina cernuta se incorporeaza in compozitia lichida, mixand bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi adaugam apa minerala si mai mixam putin.
Ungem o tigaie cu foare putin ulei, apoi o puneme la incins la foc mediu.
Turnam cate un polonic din compozitie si invartim usor tigaia, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata tigaii.
Se tine clatita 1 minute pe o parte apoi se intoarce si pe cealalta parte si o mai coacem 1 minut.
Cand am terminat de prajit clatitele le putem umple ce dorim, noi am preferat siropul de visine in combinatie cu mure.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|