Clatite cu spanac si somon

Postat de anisoara in Somon
6 Feb 2010 | 8468 vizualizari
Clatite cu spanac si somon

Ingrediente

  • Pentru umplutura :
  • 1 pahar  (250 gr paharul ) de faina de calitate  superioara
  • 200 de spanac proaspat,  nu congelat
  • 2 oua + un galbenus
  • 300 ml lapte
  • putina sare
  • o lingurita de suc de lamaie
  • o lingura de ulei
  • ulei pt prajit
  •  200 gr de somon
  •  200 gr de cascaval de tip olandez
  •  o  lingurita de suc de lamaie
  •   putina sare
  •   piper negru macinat 

Mod de preparare

 Se spala bine spanacul cu vreo 100 ml de apa  si se pune intr-o tigaie la fiert pentru 3-4 minute, din momentul inceperii fierberii .

Dupa aceiea,  se scurge de toata apa , pe masura posibilitatii si intr-un bol se amesteca bine cu mixerul. 

Se adauga racit in aluatul de clatite si se mai amesteca odata ambele componente.
Spanacul e necesar sa fie proaspat, de cite ori am incercat sa prepar clatitele cu spanac cumparat in stare inghetata, si pe urma dezghetat , mereu mi se rupeau clatitele in timpul coacerii. 
 
Pas cu pas prepararea clatitelor , o gasiti aici: 

Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei

Intr-un vas se pun toate ouale si  sarea si se amesteca bine . Se adauga jumatate de faina , se amesteca, se adauga jumatate de lapte se amesteca, untul topit sau uleiul si se amesteca cca 3-4 minute,  pina obtinem o compozitie omogena,  ca o smintina .Se adauga spanacul faramitat si se amesteca foarte bine 
Se lasa sa se odihneasca aluatul  – cca 30 minute.

La inceput se incalzeste bine tigaia  la un foc mare timp de vreo 2-3 minute.
Se toarna o lingura de ulei  ( prefer de masline) si se asteapta, ca uleiul sa se incalzeasca bine, si sa unga bine  toata tigaia. Restul il turnati intr-o farfurioara, pt ca din cind in cind veti unge tigaia cu ulei - cam la fiecare a 3 clatita coapta. Acesta conditie o respectati pentru coacerea clatitelor cu spanac.

Turnati in tigaie inferbintata bine, invirtind-o in toate partile aluatul cu polonicul . Aluatul se repartizeaza pe tot diametrul tigaei si puneti-o la foc sa se coaca.Se coace la un foc miljlociu timp de 1 minut, se intoarce pe cealalta parte si se coace inca 20 secunde. Se rastoarna pe un platou si se procedeaza la fel , pina veti termina de copt toate clatitele.  Din aceasta proportie de aluat se va coace cca 12-15 clatite.

Clatitele vor fi foarte elastice  de o culoare verde naturala si sunt foarte gustoase .

Inainte de a incepe coacerea clatitelor , se  taie  pestele rosu in felii de grosimea 1cm , se adauga sarea, sucul de lamaie si piperul negru, si se amesteca toate feliile . Timp de 30-40 minute pestele se va marina si va capata un gust foarte placut de marinata , saratel.

Dupa ce se coc toate clatitele , procedam in urmatorul fel.:

Pe fiecare clatita se adauga pe toata lungimea si latimea de 3 cm  cite putin cascaval ras  si se pune deasupra cite 1-2  felii de peste sa acopere lungimea clatitei. Se infasura bine. Se aseaza alta clatita curata , se preasara foarte putin cascaval , unde si unde pe toata suprafata ei si se pune prima rulada cu peste. Se procedeaza cu toate clatitele la fel. Se pun cite 2-3 rulade pe farfurie si se dau in microunda pentru 3-4 minute la copt la temperatura de 100C .

In acest rastimp se topeste cascavalul si se prepara pestele pina la urma. Se scot rulade de clatite de spanac cu somon si servesc la masa cu un sos de tip Bechamel sau sos preparat de smintina .

Daca vreti sa obtineti din clatite o rulada festiva , atunci cind le scoti din microunde , se aranjaza pe un fund de plastic drept , invelit cu hirtie de pergament . Se suprapune alt fund deasupra lor si se dau in frigider  pina sa racesc pe deplin  si primesc o forma in taietura lunguiata. Se aranjeaza pe platou festiv, se orneaza cu verdeata si in mijlocul feliutelor se face o floare de rosie sau din felii de somon.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu spanac si somon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite aperitiv

Postat de RuxyRux

Clatite aperitiv

Ies in jur de zece bucati, depinde de cat este de mare tigaia si de cat de groase le vreti. Se mixeaza la blender iaurtul cu spanacul( sfecla taiata bucati dupa caz) si cu usturoiul. Se...

Citeste continuarea

Clatite cu somon

Postat de Roda

1.Se "coace" somonul 15 minute la abur.Apoi, se taie cubulete. 2.Se curata spanacul, se spala si se scurge .Se spala si frunzulitele de busuioc. 3.Se pun 60g. unt intr-o tigaie .Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2010, 09:29
Ohoooo! Am vazut reteta pe blogul tau. Foarte interesanta !
la 06.02.2010, 13:27
Excelente , felicitari , as gusta si eu asa bunatate !!
la 06.02.2010, 20:22
Cu placere fetelor, si sper ca va veni timpul cind veti prepara aceste clatite.
la 16.02.2010, 16:26
Cred ca sunt un deliciuFelicitari pentru reteta,arata tare bine.
la 17.02.2010, 12:31
foarte interesanta reteta! si are exact ingredientele ce-mi plac mie!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking